Son Dakika

AK Parti'de istifa yağmuru: Berat Albayrak, Pakdemirli, Mahir Ünal

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın istifasının ardından akıllara AK Parti'de yaşanan istifa yağmuru geldi.

GÜNDEM 01.11.2022, 08:00
3
AK Parti'de istifa yağmuru: Berat Albayrak, Pakdemirli, Mahir Ünal
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal yaptığı açıklamalar nedeniyle Devlet Bahçeli'den tepki görmüştü. Tepkilere daha fazla dayanamayan Mahir Ünal, görevinden affını istedi. Ünal'ın 'affı' son yıllarda AK Parti içinde artan 'affını isteyenler' kervanını akıllara getirdi. 
'Affını isteme' kervanı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile başladı. 
Albayrak, 8 Kasım 2020'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sağlık sorunları nedeniyle görevine devam etmeyeceğini duyurmuştu.
Albayrak'ın yerine yapılan atama için yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde kullanılan “Görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen” ifadesi ile Türkiye siyaseti 'görevden af talebi' tanımlaması ile tanıştı.
Albayrak af talebi sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilen Lütfü Elvan da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Faizi arttıranlarla aynı yolda yürümem' sözleri sonrası görevden affını istedi.
Resmi Gazete'de yer alan istifa haberinde, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın "görevden af" talebinin kabul edildiği ve yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin atandığı bilgisi yer almıştı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da 'affını' istediğini Resmi Gazete'de yer alan atama kararından öğrenmiştik.
Selçuk'ın yerine şimdiki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in atanmasını duyuran kararda, ''Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya SELÇUK'tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut ÖZER Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104 üncü ve 106 ncı maddeleri gereğince atanmıştır'' ifadeleri kullanılmıştı. 
PAKDEMİRLİ'NİN YERİNE KİRİŞÇİ
2022 yılının ilk aylarında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 'görevden affını' istediğine ve yerine Vahit Kirişçi'nin atandığına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 
'Görevden affını isteme' kervanının en tartışmalı üyesi ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Zira Soylu'nun af talebi Erdoğan'dan geri döndü.
Koronavirüs pandemisinin ilk günlerinde İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağında yaşanan kaos sonrası 'affını isteyen' Soylu'yu Erdoğan, geri çevirmişti. 
Albayrak ile başlayan 'af' kervanınına katılan isimler artarkan; istifa ve af taleplerinin toplumsal desteği azalan ve ekonomik ve siyasi kriz ile bocalayan AKP'de devam edip etmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı