Son Dakika

AK Parti’den İSKİ’ye engel... Dar alanın satışına izin verilmedi

İSKİ’nin, başkaları tarafından kullanılmakta olan iki küçük parseli satma teklifi, AK Parti grubu tarafından reddedildi.

SİYASET 01.06.2021, 15:55
19
AK Parti’den İSKİ’ye engel... Dar alanın satışına izin verilmedi
İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu, yeni yönetimi her alanda engelleme çabasını sürdürüyor. AKP bu kez de İSKİ’yi engelledi. İSKİ’nin, başkaları tarafından kullanılmakta olan iki küçük parseli satma teklifi, AKP grubu tarafından sudan bahanelerle reddedildi.
Borçlarını ödeyebilmek için ilçelerdeki okul, cami ve belediye binasını dahi satan AKP, İBB Meclisi’nde ise tam tersi bir tutum içinde. İSKİ Genel Kurulu olarak toplanan İBB Meclisi, İSKİ’nin Göktürk ve Kemerburgaz’da bulunan iki küçük parselin satılması teklifini görüştü. Söz konusu parseller eskiden kullanılmış ancak daha sonra iptal edilmiş olan isale hattının parçalarını oluşturuyor. İptal edilmiş olan hattın pek çok yerinin üzerinde şimdi lüks siteler bulunuyor.
İSKİ’nin Göktürk Mahallesi’nde satılmasını teklif ettiği 1740 nolu parsel, “İstanbul Zen” sitesi tarafından kullanılıyor. Söz konusu parsel duvarla çevrilerek fiili olarak sitenin kullanımına dahil edilmiş durumda. Satışı istenen yer 9 metre genişliğinde, 123 metre uzunluğunda.
Kemerburgaz Mahallesi’ndeki 909 nolu parsel ise, çevredeki diğer parsellere de yayılmış olan Aydın İnşaat Tasarım tarafından kullanılıyor. Firma araziye nalburiye malzemesi depolamış durumda. Söz konusu arazinin zaman zaman odun ve kömür deposu olarak da kullanılmış. İSKİ’nin Selanik Bulvarı’na cepheli Aydın İnşaata ait deponun arka kısmında kalıyor ve yaklaşık 8 metre genişliğinde, 90 metre uzunluğunda.
AKP’nin bahaneleri
İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulundurduğu için, Meclis Komisyonlarında da AKP çoğunluğa sahip durumda. AKP’nin çoğunluk oyu ile hazırlanan raporun sonuç kısmında özetle şöyle denildi:

İkinci parselle ilgili olarak ise AKP çoğunluk komisyonu özetle şöyle dedi:

Komisyondan bu şekilde gelen raporlar, AKP’nin çoğunluk oyuyla İBB Meclisi tarafından kabul edildi.
Özellikle “İstanbul Zen” sitesinin bahçe duvarının içinde kalan, dairelere ait pencerelerin önünden geçen ve site boyunca uzanan dar bir alanın nasıl kamusal kullanıma açılabileceği merak konusu. 
“Parsel üzerinde aktif olmayan 1000 mm(çapında) Terkos-Kağıthane isale hattı bulunduğu, parselin İSKİ mülkiyetine kamulaştırma yoluyla geçip geçmediğinin belli olmadığı, parselin çevresinin tarım alanında kaldığı, bu hattın tamamının iptal olup olmadığının belirsiz olduğu dikkate alınarak parselin satış talebinin reddi uygun görülmüştür.”
“Cendere deresinin taşkın önlemli yapılaşma alanı içerisinde kaldığı, söz konusu parsel üzerinde aktif 1000 mm(çapında) pik isale hattı bulunduğu, söz konusu parselin yeşil alan ve benzeri kamusal kullanıma ait olacak şekilde planlanması ve kullanılması gerektiği kanaatiyle satış talebinin reddi uygun görülmüştür.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı