AK Partili Recep Konuk’tan çarpıcı notlar: Çiftçi mahrum, düşünsek mi?

AK Partili Eski Milletvekili ve Türk tarım sektörünün önemli isimlerinden olan Recep Konuk, Türkiye'de üretilen elmanın neden para etmediğine dikkat çekerek, “Biraz düşünsek mi?” diye sordu.

EKONOMİ 07.11.2022, 19:40
2
AK Partili Recep Konuk’tan çarpıcı notlar: Çiftçi mahrum, düşünsek mi?
AK Parti’de iki dönem milletvekilliği yapan Recep Konuk bugün sosyal medya platformu Twitter hesabından “Kendime Notlar” diyerek el yazısıyla yazdığı “Düşünmemiz gereken işler” başlıklı bir açıklama paylaştı. Tarım alanında yaptığı işlerle bilinen Recep Konuk, söz konusu açıklamasında Çin, ABD, İtalya ile Türkiye’nin elma üretimine dikkat çekti. 4,3 milyon ton ile Türkiye’nin elma üretiminde dünyada ilk üçte olduğuna dikkat çeken Recep Konuk, elma üretimizdeki payımızın %5 elma ihracatındaki payımızın %1,3 olduğunu belirtti.
Recep Konuk, ABD’nin elmasını 1 doların üzerinde pazarladığını Türkiye’nin ise elmasını 0,5 dolardan ihraç edebildiğini söyledi. Konuk, “Elmanın kilogramını +1 dolardan pazarlamanın çaresini bulmak zorundayız.” dedi.
Recep Konuk, “Açık olan şu üretimde sorunumuz yok. Sorun nerede? Bulmak zorundayız. Anadolunun rahiyasını taşıyan elma niye para etmiyor, bulmak zorundayız. Çünkü Konya, Karaman ve Niğde, o çare bulunmadıkça , belki de erişebileceği 300 milyon dolar ihracat gelirinden mahrum kalıyor. İhracat sezonun başındayız. Biraz düşünsek mi? ” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı