AK Partili vekilden akaryakıt kuyruğu açıklaması: Zamdan değil araç fazlalığı

Ekonomide yaşanan derin kriz hali sonrasında fiyatlarda ortaya çıkan fahiş artışlarla ilgili AKP'li milletvekillerinden tepki toplayan açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

GÜNDEM 26.11.2021, 11:45 26.11.2021, 15:05
20
AK Partili vekilden akaryakıt kuyruğu açıklaması: Zamdan değil araç fazlalığı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, akaryakıt fiyatlarındaki zamlı tarife öncesi yakıt almak isteyen vatandaşların istasyonlara akın etmesi ve istasyonlardaki uzun kuyrukları için garip bir açıklama yaptı.
Ekonomide bir pahalılık olmadığını ileri süren AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, zam sonrası istasyonlardaki görüntüler için "Kuyruklar zamdan değil, araç fazlalığından" iddiasını ileri sürdü.
Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmenin ardından bir gazetecinin "Akaryakıt zamları sonrası benzin istasyonlarında oluşan araç sıralarıyla ilgili bir değerlendirmeniz olur mu?" şeklindeki sorusuna cevap veren AKP'li Aydemir, ekonomi krizi görmezden gelerek tepki çeken şu konuşmayı yaptı:

Son dönemde döviz kurunda yaşanan büyük artışlar sonrasında birçok ürünün fiyatı zamlandı. Özellikle kura bağlı olarak 25 Kasım gecesi itibarıyla geçerli olacak şekilde akaryakıt ürünlerine de fahiş fiyat artışı yapıldı.
Benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş ve LPG'ye 65 kuruş zam haberini alan vatandaşlar, yeni tarife gelmeden yine akaryakıt istasyonlarına akın etti.

AKP'li milletvekilleri ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların tepkisini çeken açıklamalar yapıyor.
Elazığ AKP Milletvekili Zülfü Demirbağ'dan vatandaşa dalga geçercesine şu ifadeleri kullanmıştı:
"Normal şartlarda ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız. Kış günü turfanda sebzeleri kullanmak zaten sağlığa da çok faydalı değil. Biberi bir kola alacağımıza 3 tane alalım."
Kendi lükslerinden taviz vermeyen AKP'li milletvekillerinin vatandaşlara garip tavsiyelerde bulunması tepkileri arttırıyor.
"Zamlarla ilgili benzin istasyonlarında bir kuyruk yok arkadaşlar. Kuyruk nereden kaynaklanıyor biliyor musun? Bunu ben Plan Bütçe Komisyonu'nda bir iki defa daha altını çizerek söyledim. Araç sayısı fazla ondan kaynaklı. Bunu ara ara o resimleri gösterip sanki efendim zamlardan kaynaklı kuyruk varmış gibi göstermeye çalışan, özellikle trol medyacılığı yapan bir kesim var. Onların aktarımıdır bu. Dolayısıyla böyle bir şey yoktur diyorum."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı