Son Dakika

AK Parti'nin canını sıkacak sözler... Açıklamalar züğürt tesellisi

Son günlerde güven tazelemekten bahseden iktidar sözcülerine Millî Gazete yazarı Zeki Ceyhan sert eleştiriler geldi. Ceyhan, “Ne değişti de şimdi güven tazelemekten söz edebiliyorlar?” diye sordu."

GÜNDEM 20.09.2021, 10:00
21
AK Parti'nin canını sıkacak sözler... Açıklamalar züğürt tesellisi
Millî Gazete yazarı Zeki Ceyhan, iktidar partisi yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘2023’te güven tazelemek istiyoruz’ sözlerine ilişkin eleştirilerde bulundu.
Zeki Ceyhan, “Kaldı ki bugün 2023’te güven tazelemekten söz eden kadrolar yakın bir tarihte Ankara, İstanbul, Antalya, Adana gibi büyük şehirlerde belediye başkanlıklarını muhalefete kaptırmadılar mı? O tarihten bu yana ne değişti de şimdi güven tazelemekten söz edebiliyorlar? O tarihten bu yana iktidar ülke yönetiminde çok büyük başarılara imza attı da muhalefete yönelen seçmenler pişmanlık mı yaşamaya başladı? Kuşkusuz böyle bir şey olmadı! Özetle söylemek gerekirse iktidar sözcülerinin açıklamaları “züğürt tesellisi” olmaktan öteye bir anlam ifade etmiyor!” dedi.
İktidar partisi sözcülerinin muhalefet partilerine yönelik tepkilerine yer veren Zeki Ceyhan, “Mesela iktidar, millete verdiği sözleri yerine getirebilmiş durumda mı? Yüksek faizden sürekli yakınan iktidar, yüksek faizi dize getirebilmiş mi? Ya da enflasyon ile ilgili söylemleri karşılık bulmuş mu? Yirmi yıldır enflasyonu düşüremeyen kadroların muhalefeti, verdikleri “sözlerin altında eziliyorlar” diye eleştirmesi ne kadar inandırıcı olabilir ki?” diye sordu.
Zeki Ceyhan’ın bugünkü, “Züğürt tesellisi!” başlıklı yazısı şöyle:
“İktidar partisi sözcüleri belediyeleri bile idare etmekten aciz olan muhalefet partilerinin ülke yönetimine talip olduklarını ileri sürerek, vatandaşların büyük bir beceriksizlikle karşı karşıya kaldıklarını iddia ediyorlar.
İktidar sözcüleri muhalefet partilerine mensup belediyelerin verdikleri hiçbir sözü yerine getiremediklerini söylüyorlar. İktidar sözcülerine göre muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyeler, verdikleri vaatlerin altında ezilmiş durumdalar. Yine iktidar sözcülerine göre muhalefete mensup belediyeler ne çöpleri toplayabiliyorlar ne de şehir içi ulaşımı doğru dürüst yapabiliyorlar!
İktidar sözcüleri suların doğru dürüst akmadığını, en temel belediye hizmetlerinin bile yerine getirilemediğini ifade ediyorlar. Diyelim ki iktidar sözcülerinin muhalefet partilerine mensup belediye başkanları için ileri sürdükleri bu iddiaların hepsi doğru! Peki, iktidarın durumu nasıl?
Mesela iktidar, millete verdiği sözleri yerine getirebilmiş durumda mı? Yüksek faizden sürekli yakınan iktidar, yüksek faizi dize getirebilmiş mi? Ya da enflasyon ile ilgili söylemleri karşılık bulmuş mu? Yirmi yıldır enflasyonu düşüremeyen kadroların muhalefeti, verdikleri “sözlerin altında eziliyorlar” diye eleştirmesi ne kadar inandırıcı olabilir ki? İktidar sözcüleri muhalefeti böyle eleştirmeden önce keşke aynaya bir bakmış olsalardı! Yani çuvaldızı başkalarına batırırken kendilerine de iğnenin ucunu hafiften bir değdirmiş olsalar fena mı olurdu?
Kaldı ki bugün 2023’te güven tazelemekten söz eden kadrolar yakın bir tarihte Ankara, İstanbul, Antalya, Adana gibi büyük şehirlerde belediye başkanlıklarını muhalefete kaptırmadılar mı? O tarihten bu yana ne değişti de şimdi güven tazelemekten söz edebiliyorlar? O tarihten bu yana iktidar ülke yönetiminde çok büyük başarılara imza attı da muhalefete yönelen seçmenler pişmanlık mı yaşamaya başladı? Kuşkusuz böyle bir şey olmadı! Özetle söylemek gerekirse iktidar sözcülerinin açıklamaları “züğürt tesellisi” olmaktan öteye bir anlam ifade etmiyor!”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı