AK Parti’nin kalesinde çiftçiden hükümete tepki!

Konya'nın Kadınhanı ilçesine bağlı Atlantı Mahallesi’nde DSİ 4. Bölge Müdürlüğü 10 bin hektar alanda alınan toplulaştırma kararı sonrası şehirde ortalık karıştı.

GÜNDEM 20.09.2021, 19:50
7
AK Parti’nin kalesinde çiftçiden hükümete tepki!
Konya'nın Kadınhanı ilçesine bağlı Atlantı Mahallesi sakinleri DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından 10 bin hektar alanın toplulaştırma kararı vatandaşların tepkilerine neden oldu. Toplulaştırmaya karşı binin üzerinde imza toplayan bölge çiftçisi mahalle meydanında toplanarak yetkililere tepki gösterdi. Toplulaştırmada verimli arazilerinin ellerinden alınarak yerine taşlı arazilerin verildiği ve adaletsizlik yapıldığını söyleyen bölge sakinleri, sözü verilen kapalı sulama sisteminin de yapılmadığını söyledi.

Toplulaştırmanın bir takım insanlara rant için yapıldığını belirten bölge sakinleri, “Böyle toplulaştırma olmaz. Buralar yarın 4-5 zengine peşkeş çekilecek. Yeraltı suyu gelmeden ve kapalı sulama sistemi döşenmeden toplulaştırma yapılmasın. Burada adaletsizlik var. Rant olmadığı sürece toplulaştırma olmaz” dediler.

Sözcü'de yer alan habere göre, Konuya ilişkin konuşan bölge sakinlerinden Atlantı Mahalle Muhtarı, Satılmış Vural ise şunları söyledi:
"Toplulaştırma kararını bir kez askıya çıkardılar ardından hemen dozerleri getirip arazileri bölmeye başladılar. Burada herkes geçimini topraktan sağlıyor Burada toplulaştırmayla devlet vatandaşın arazisinin yüzde 8-10'unu alıyor. Buradan alınan arazilerde toplulaştırmayı yapan şirket alıyor. Bizim duyumlarımıza göre de burada bu işi alan şirket Melih Gökçek'in oğluymuş. Siyasilerle arası iyi olanalar bu toplulaştırmadan memnun ama arası iyi olmayan memnun değil. Burada bizim verimli arsalarımızı alıp, taşlı arazileri bize veriyorlar. Burada belediyemizi, sulama birliğimizi her şeyimizi elimizden aldılar. Bir toprağımız kaldı ona da göz diktiler. Bu gidişle toprağımızı da elimizden alacaklar. Halkın şu an yüzde 95'i buna karşı. Şu an burada 5-6 bin dönüm arsa alan şirketler var ve bunların kim olduğunu bile bilmiyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı