AK Parti’nin seçim tarihi oyunu! Böylesi hiç akla gelmemişti…

Gazeteci Fatih Altaylı AK Parti'nin seçim tarihine ilişkin bugüne kadar hiç akıllara gelmeyen bir iddiayı ve tarihi köşesine taşıdı. Fatih Altaylı yazısında seçim tarihi verdi ve nedenini açıkladı.

GÜNDEM 31.10.2022, 19:35
1
AK Parti’nin seçim tarihi oyunu! Böylesi hiç akla gelmemişti…
Siyaset koridorları her geçen gün biraz daha ısınırken Türkiye’de başta ekonomi olmak üzere adalette yaşanan problemler seçimin bir an önce gelmesini zorunlu kılıyor. Gazeteci yazar Fatih Altaylı bugünkü yazısının bir bölümünde beklenen seçimlere dair kritik bir tarihe yer verdi.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, yazısının “Mayıs'ta seçim genç oylara karşı mı!” bölümünde bir üniversite öğrencisinin kendisine e mektup yazdığını ifade etti. Altaylı, “Genç kardeşimiz, iktidar bloğunun seçim tarihi ile ilgili bir iddiada bulunmuş. Belki de pek çoğumuzun aklına gelmeyen bir iddia.” dedi.
Fatih Altaylı, kendisine yazan gencin iddiasını aktardı:
Fatih Altaylı, söz konusu görüşe ilişkin, “Doğrusu hiç düşünmediğimiz bir şeydi bu. Ama tek bir oyun bile önemli olduğu bu seçimde, çok da mantıklı.” dedi.
“Fatih Abi, tüm bu yazdıklarımı ek olarak şunu söylemek isterim. Ben AKP’nin seçimleri Mayıs ayı içinde yapacağını düşünüyorum. Bunun size göre pek çok nedeni olabilir ama biz gençlere göre tek nedeni var. Gençleri sandıktan uzak tutmak. Çünkü biliyorlar ki, iktidarı paylaşan her iki parti de gençler arasında çok popüler değil. AKP’nin gençler arasındaki oy, genel oy ortalamasının üçte biri bile değildir. Bunu biz bilirken, her şeyi araştırma ile yapan AKP’nin bilmemesi mümkün değil. Seçimi de bu yüzden Mayıs ayında yapacaklar. Çünkü gençlerin oy kullanmasını istemiyorlar. Mayıs ayı üniversitelerde final dönemi. Yüzbinlerce genç Mayıs ayında evinden uzakta, okuduğu kentte olacak. Bugünün ekonomik koşullarında sadece oy kullanmak için pek çok genç evine dönmez, dönemez. Hele bir de imtihan döneminde. Üstelik bu gençler evlerine dönünce ana babalarını etkileme ihtimali de var. Bu yüzden seçimi Haziran’a bırakmazlar. Bizim oy kullanmamızı istemezler.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı