Akar'dan Sarıkamış'ta teröristlere gözdağı: Şehitlerin kanı yerde kalmaz

Milli Savunma Bakanı Akar, dün Şanlıurfa sınırında 3 askerimizin şehit olduğu patlamayla ilgili Sarıkamış'ta açıklamalarda bulundu. Akar, "Hainleri bulacağız" dedi.

GÜNDEM 09.01.2022, 15:25
39
Akar'dan Sarıkamış'ta teröristlere gözdağı: Şehitlerin kanı yerde kalmaz
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Şühedanın izinde” yürüyüşü sona erdi.
Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, teröristlere gözdağı verdi.
Burada bir açıklama yapan Akar'ın gündeminde, dün Akçakale Hudut hattında askeri araç geçişi sırasında teröristlerce döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 3 askerimiz vardı.

Akar, "Saldırının hemen ardından gerekli operasyonlar başlatıldı. PKK/YPG hedefleri güçlü bir şekilde vuruldu, vurulmakta. İlk belirlemelere göre, istihbarat kaynaklarından aldığımız bilgiye göre, 12 terörist etkisiz hale getirildi. Cezalandırma operasyonlarımız devam ediyor. Bu sayının artacağını değerlendiriyoruz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar hainleri, teröristleri bulacağız. Hiçbir zaman şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız." dedi.

Sarıkamış şehitlerini de anan Bakan, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün kuvvet komutanlarımız ve çok değerli vatandaşlarımızla beraber 107 yıl önce yaşanan destanı, olayı hatırlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Burada gerçekten çok önemli bir atmosfer var. Biz de burada vatanı için milleti için gözünü kırpmadan hayatını ortaya koyan şehitlerimizi anmak üzere toplandık. Son derece duygulu bir an yaşıyoruz. Tarihteki olaylardan ders çıkarmamız lazım. Biz de gerçekten sınır ötesinde yaptığımız bütün operasyonlarda bu ruhla vatanımıza hizmet etmek için elimizden geldiğince yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Dileğimiz bu ruhun tüm gençliğe yayılması. Şehitlerimizi bir kez daha anıyorum."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı