Akaryakıt bayileri kâr etmek istiyor: Kuruştan yüzdeye dönüş mecburiyet

Akaryakıt bayileri artık kâr etmek istiyor. PÜİS Başkanı İmran Okumuş akaryakıt bayilerinin ticaretini sürdürebilmeleri için kuruştan yüzdeye dönüşün mecburiyet olduğunu söyledi.

EKONOMİ 16.08.2022, 09:40
1
Akaryakıt bayileri kâr etmek istiyor: Kuruştan yüzdeye dönüş mecburiyet
Akaryakıt bayilerinin satış fiyatı ne olursa olsun aynı kârı elde etmelerini içeren sistemin değişeceği kaydedildi. Dünya gazetesinden Hüseyin Gökçe’nin haberine göre, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası( PÜİS) Başkanı İmran Okumuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve EPDK ile uzun süredir yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve akaryakıt bayilerinin satış fiyatı ne olursa olsun aynı kârı elde etmelerini içeren sistemin değişeceğini açıkladı.

Mevcut sistemin 1286 akaryakıt bayisi için sürdürülebilir olmaktan tamamen çıktığını kaydeden Okumuş, kısa zamanda maktu yerine oransal kâr sistemine geçilmesini beklediklerini dile getirdi.
Satış fiyatı ne olursa olsun aynı miktarda kâr uygulanmasının büyük haksızlık olduğunu belirten Okumuş, “Kar marjında yüzdeye dönüş için Hazine ve Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve EPDK ile görüştük. Makul önerilerimizi olumlu karşılıyorlar, kuruşla belirlenen kâr marjının yetersiz olduğunu kabul ediyorlar. Bayilerin ticaretini sürdürebilmeleri için kuruştan yüzdeye dönüş mecburiyet oldu” dedi.

Mevcut akaryakıt fiyatlarıyla brüt kâr marjının yüzde 6’nın altında olduğunu söyleyen Okumuş, bayinin yaşayabilmesi için gerekli olan oranın ise yüzde 9 civarında olduğunu belirtti. Okumuş, sistem değişikliğinde devletin vergi kaybının olmayacağının altını çizdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı