Akaryakıt bu kez sevindirecek: Benzin fiyatına beklenen indirim geldi

Akaryakıt kalemlerinden motorin fiyatına gelen zamlar sürücüleri üzmüştü. Sektör kaynaklarının aktardığına göre akaryakıt bu kez sevindirecek. Benzin fiyatına beklenen indirim geldi.

EKONOMİ 29.08.2022, 16:35
1
Akaryakıt bu kez sevindirecek: Benzin fiyatına beklenen indirim geldi
Son haftalarda akaryakıt kalemlerinden motorine zam üstüne zam gelmiş, benzin de bu zamlardan nasibini almıştı. 11 Ağustos’tan bu yana 5. kez zam yapılan motorin fiyatı 27 TL'ye çıkarken, benzin fiyatı son olarak 0.81 kuruş zamlanarak 21 TL'yi aşmıştı.
Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre benzin fiyatına beklenen indirim geldi. Rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı bu gece yarısından (30 Ağustos 2022) itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatına 1 lira 04 kuruş  fiyat indirimi gerçekleşti.
Pompa satış fiyatlarına yansıyacak indirimle birlikte benzin fiyatları yeniden 20 TL'ye yaklaşacak. Gece yarısından sonra benzinin motorinle arasındaki fark 7 liraya çıkarak tarihi rekor kıracak.
Gelecek indirimle beraber yeni oluşan akaryakıt fiyatları şu şekilde:

Öte yandan akaryakıt fiyatları Türkiye΄nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.
Bu hesaplanma sonucunda dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar, ürün cinsine rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı