Akaryakıt fiyatına zamlar istasyonları da vurdu! Can çekişiyoruz

Akaryakıt fiyatları sadece sürücüleri etkilemiyor. Artan girdi maliyetleri nedeniyle birçok akaryakıt istasyonu kapısına kilit vurdu. Sektör yetkilisi ise vahim tabloyu dile getirdi.

EKONOMİ 25.01.2022, 16:15 25.01.2022, 21:32
10
Akaryakıt fiyatına zamlar istasyonları da vurdu! Can çekişiyoruz

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sürücüleri büyük sıkıntılara sokarken akaryakıt istasyonları da artan maliyetler ve akaryakıt fiyatları nedeniyle sıkıntı içinde olduğu belirtildi. Akaryakıt fiyatı zamları durmuyor. Motorin fiyatına 52 kuruş sonrasında benzin fiyatlarına 46 kuruşluk zamla akaryakıt fiyatları 14 TL'yi geçmişti. Zamlar sürücülerin yanı sıra akaryakıt istasyonlarını da vurdu.  Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik, petrol istasyonlarında yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Çelik, istasyonların satılık ya da kiralık olduğunu birçoğunun da kapısına kilit vurduğunu söyledi.Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik bir basın toplantısı düzenledi. Duvar’dan Taner Yeşilsu’nun haberine göre, sektörün can çekiştiğini ifade eden Çelik, “Geçmiş yıllarda bir şehrin ticari gücü olan akaryakıt istasyonları, günümüzde can çekişmeye başladı. İflasın eşiğine geldi.” dedi. 15-20 bin litre satış yapan istasyonların hepsinin zarar ettiğini belirten Çelik, yol kenarlarında bulunan istasyonların yüzde 70 civarının satılık veya kapalı olduğunu söyledi.
Petrol istasyonlarının artan maliyetler ve akaryakıt fiyatları nedeniyle büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Çelik, “Ortalama minimum 15-20 milyon TL sermaye bağlamak durumunda olan akaryakıt istasyonu sahibi iş insanlarımız, son yıllarda TMGD iş güvenliği, mesul müdürlük gibi bir sürü ilave masraf gerektiren yükümlülüklerinin yanı sıra artan maliyetler ile masraflarını karşılayamaz hale geldi. Akaryakıt 6 TL iken litrede 0,70 TL olan bayi karı, litre fiyatı 14 TL olmasına rağmen hala 0,70 TL. Ama bu süreçte işçilik, elektrik, doğalgaz gibi birçok gider iki katına çıkmış durumda. Son dönemlerde sık sık zam gelmesi, özellikle kurum ödemelerinde ödemenin yapıldığı tarihteki fiyatın değil de satışın yapıldığı tarihteki fiyatın baz alınması nedeniyle büyük mağduriyetler yaşanmaya başlandı. İstasyonların girişine devran satılık devren kiralık levhaları asılmaya başladı, birçoğu da kapısına kilit vurdu. Daha büyük sıkıntılar ve mağduriyetlerin oluşmaması için yöneticilerimizden bu feryadı duymalarını ve sorunların çözümü için gerekli desteği sağlamalarını rica ediyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı