Akaryakıt fiyatları AKP'yi de vurdu: Vekiller böyle dert yandı

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar AKP'yi de vurdu. Erdoğan’ın 'icraatları anlatın' talimatı üzerine illerine giden milletvekilleri 'yakıt hesabı' yaparak dert yandı.

GÜNDEM 13.01.2022, 08:50
22
Akaryakıt fiyatları AKP'yi de vurdu: Vekiller böyle dert yandı
Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar AKP'yi de vurdu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "İcraatları anlatın" talimatı üzerine illerine gidip gelen milletvekilleri "yakıt hesabı" yapmaya başladı. Akaryakıta gelen zamlar sonrası bir deponun 1000 TL'ye dolduğuna dikkat çekan AKP'li isimler "Cumhurbaşkanımız, talimat veriyor. Ancak bir il ziyaretinin yakıt harcaması git-gel 3 bin TL’yi buluyor" serzenişinde bulunuyor.
Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, milletvekillerinin büyük bölümünün 2.0 ve üstü motor hacmine sahip yüksek yakıt tüketen araçlar kullanıyor. Aynı zamanda vekillerin trafikte geçiş üstünlüğü de bulunuyor. Buna bağlı olarak vekiller, hız sınırlarına bağlı kalmadan yüksek süratle yolculuk yapıyor. Bu durum da yakıt tüketimini artırıyor. Tüm bu veriler ışığında milletvekilleri, bir il ziyaretinde ortalama 3 bin TL’lik yakıt tükettiklerini belirtiyor. Bu tutarın gidilen ilde yapılan ilçe ziyaretleri de eklendiğinde "çok daha fazlaya çıkabildiği" belirtiliyor.

AKP'li vekiller kendi aralarında "Sizin yakıtınız ile bizimki arasında büyük fark var. İlimize ziyaret yaptığımızda aylık fatura büyüyor. Bunun bir de düğünlerde takılan altınları, baş sağlığı ziyaretlerinde verilen yemekleri var. Gitti mi maaşın tamamı?" sözleriyle 'şakalaştığı' öne sürüldü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı