Akaryakıt fiyatları iyi zamlanıyor! Benzin ve motorini hemen fulleyin!

Akaryakıt son dakika fiyatları - Benzin fiyatı ile motorin fiyatı için indirim sevinci kısa sürdü. Akaryakıtta benzinin fiyatı ile motorinin fiyatı bu kez zam görüyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları

EKONOMİ 08.05.2023, 05:40
3
Akaryakıt fiyatları iyi zamlanıyor! Benzin ve motorini hemen fulleyin!
Akaryakıtta benzin fiyatı ve motorin fiyatı için sıcak bir gelişme yaşanıyor. Uluslararası piyasada brent petrol fiyatının 74 dolara kadar çekilmesinden sonra akaryakıt fiyatları için peş peşe indirim gelmişti. İndirim motorin fiyatı ve benzin fiyatı için söz konusu olurken LPG otogaz fiyatı tarafında bir gelişme yaşanmamıştı...
Akaryakıt fiyatları için indirim sevinci kısa sürdü. Benzin litre fiyatı ve motorin fiyatı için zam geliyor. O yüzden detayda vereceğimiz tarihe kadar aracınızın deposunu motorin veya benzin ile fulleyin! Peki benzin fiyatı ve motorin fiyatı için ne kadar zam gelecek? 8 Mayıs 2023 akaryakıt güncel fiyatları…
Geçtiğimiz hafta için benzinin litre fiyatı ve motorinin litre fiyatı için gelen indirimler araç sahiplerini bir nebze sevindirdi. Fakat sektör kaynakları tarafından alınan son dakika bilgisine göre bu kez akaryakıtta motorin ve benzin için çifte zam gelecek. Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatına gelecek zamla birlikte akaryakıt fiyatları yeniden şekillenecek.
Akaryakıt fiyatlarına çifte zam kesin gelecek. Araç sahipleri motorine ne kadar zam gelecek diye merak ediyordu, miktar belli oldu. Motorin litre fiyatı için 8 Mayıs Pazartesi gecesinden itibaren 66 kuruş zam, benzin litre fiyatı için ise 43 kuruş zam gelecek. 
Akaryakıtta yapılan 1lira 6 kuruşluk indirimle benzin fiyatı uzunca bir süreden sonra 20 TL altına düşerken yeni zamla birlikte İstanbul’da benzin fiyatı 19.78 TL’ye yükselecek. Ankara ve İzmir benzin fiyatı 20,13 TL’ye çıkacak.
İstanbul akaryakıt fiyatları - Benzin fiyatı & Motorin fiyatı
İzmir akaryakıt fiyatları - Benzin fiyatı & Motorin fiyatı
Ankara akaryakıt fiyatları - Benzin fiyatı & Motorin fiyatı
Bursa akaryakıt fiyatları - Benzin fiyatı & Motorin fiyatı
Antalya akaryakıt fiyatları - Benzin fiyatı & Motorin fiyatı
Türkiye’de benzinin litre fiyatı ile motorinin litre fiyatı hesaplanırken dikkate alınan bazı değerler bulunuyor. 
Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları, uluslararası petrol piyasalarındaki fiyat hareketlerine bağlı olarak belirlenmektedir. Bu fiyat hareketleri, Brent Petrol (BRENT) veya West Texas Intermediate (WTI) gibi petrolün uluslararası piyasalardaki fiyatlarına göre belirlenir. 
Türkiye'de akaryakıt fiyatları belirlenmesinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen bir formülde kullanılmaktadır. Bu formül, uluslararası piyasalardaki petrol fiyatları, döviz kurları, rafineri marjları, dağıtım maliyetleri ve vergiler gibi bir dizi faktöre dayanmaktadır. EPDK, bu formülü düzenli olarak gözden geçirerek, akaryakıt fiyatlarını güncellemekte ve kamuoyuna duyurmaktadır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı