Akaryakıt fiyatlarını kur çarptı! Yarın benzin fiyatları zamlanıyor

Akaryakıt fiyatları yeni bir zam ile karşı karşıya. Akaryakıtta ÖTV alanının kalmamasıyla birlikte yeni zam pompa satış fiyatlarına yansıyacak. Yarın benzin ve motorine zam gelmesi bekleniyor.

EKONOMİ 14.10.2021, 16:40
2
Akaryakıt fiyatlarını kur çarptı! Yarın benzin fiyatları zamlanıyor
Akaryakıt fiyatları hareketlerine bir yenisini daha ekliyor. Dolar kurunda yaşanan rekorlar enerji maliyetlerinin artışına neden oldu. Akaryakıt sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, akaryakıt fiyatlarına yarından itibaren kallavi bir zammın gelmesi bekleniyor. Söz konusu zamlar bu kez akaryakıtta ÖTV gücünün tükenmesiyle pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde olacak. Akaryakıt fiyatlarına ne kadar zam yapılacağı üst makamlarca zam günü belirlenerek açıklanıyor.Akaryakıtta son yapılan zamların ardından, Eşel Mobil Sistemi gereği motorin fiyatları ve LPG otogaz fiyatları ÖTV desteği  sona erdi. Benzin fiyatlarında ise sadece 23 kuruşluk bir ÖTV alanı kaldı. Akaryakıtta yeni bir ÖTV düzenlemesi yapılmaması durumunda bundan sonraki süreçte gelecek zamlar pompaya yansıyacak. 
İstanbul'da benzin fiyatları litre olarak 7 lira 78 kuruş, Ankara'da benzinin litre fiyatı 7 lira 85 kuruş, İzmir'de ise 7 lira 86 kuruş olarak satılıyor.  İstanbul'da motorin fiyatları ise 7 lira 52 kuruş, Ankara motorin fiyatı 7 lira 58 kuruş, İzmir motorin fiyatı 7 lira 60 kuruş düzeyinde işlem görüyor.Akaryakıtta ÖTV'nin sonu getirildi! Benzine zam haberi bile yetti...Akaryakıtta yüzde 50 zam kapıda: Akaryakıt fiyatlarında ÖTV telaşı

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı