Akaryakıt zamlarının arkasında bu sebep var! Benzin 12 TL olabilirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Petrol tüketiminin çok büyük bölümünü ithalat ile karşılayan bir ülke olarak hem ham petrol fiyatlarındaki yükselişten hem de kurdaki artıştan anında etkileniyoruz" demişti.

EKONOMİ 15.06.2022, 22:15
1
Akaryakıt zamlarının arkasında bu sebep var! Benzin 12 TL olabilirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akaryakıt fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamaya KARAR yazarı ekonomist Oğuz Demir'den tepki geldi. Demir, "Döviz artmasaydı bugün 1-12 TL'ye mazot alınırdı." açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmasında yakıt fiyatlarının sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı etkilediğini belirtmiş "Pompa fiyatlarında ortaya çıkan rakamlar gerçekten rahatsız edici düzeydedir. Petrol tüketiminin çok büyük bölümünü ithalat ile karşılayan bir ülke olarak hem ham petrol fiyatlarındaki yükselişten hem de kurdaki artıştan anında etkileniyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Oğuz Demir, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada Erdoğan'a tepki gösterdi.

Demir, "Eğer kuru tutabilselerdi ve bugün de ÖTV ve KDV'den feragat edilebilseydi 30 TL'lik mazot yerine çiftçiye/nakliyeciye 10-12 TL'ye mazot verebiliyorduk. Bu da çok daha ucuz market rafı, pazar alışverişi demek olacaktı. Ama olmadı. Tablo da burada. Döviz artmasa ve petrol fiyatındaki artış ve ÖTV/KDV uygulansa fiyatlar tablodaki gibi olacaktı. Anlayacağınız dövizdeki artışın maliyetini litre başına benzinde 12, motorinde 13 TL olarak ödüyoruz. Döviz ne uğruna böyle arttı? Onu da arttırana sorun artık..''  paylaşımında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı