Akif Beki: Akşener, Mehmet Barlas’a uyup Erdoğan’ın elini öpecek mi?

Gazeteci yazar Akif Beki, Sabah gazetesi baş yazarı Mehmet Barlas’ın ‘Akşener, Erdoğan’ın elini öpmeli’ sözlerini eleştirdi.

GÜNDEM 15.09.2021, 08:50
27
Akif Beki: Akşener, Mehmet Barlas’a uyup Erdoğan’ın elini öpecek mi?
Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Sabah gazetesi baş yazarı Mehmet Barlas’ın 13 Eylül’de kaleme aldığı yazısındaki, ‘Meral Akşener için doğru olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini öpmektir’ sözlerini değerlendirdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in iki günlük Artvin, Ardahan, Kars ve Iğdır turunu yakından izlemek için yollara düştüğünü söyleyen Akif Beki, “...Akşener, Sabah yazarı Mehmet Barlas’ın çağrısına uyup Erdoğan’ın elini öpecek mi, bu duyulmamış teklife ne diyecek, herkesten önce öğrenme şansına kavuşacağım.” diye yazdı.
Gazeteci yazar Akif Beki “Akşeneler el öpecek mi?” başlıklı yazısında, “Samsunlu Erdoğan sevdalısı esnaf bile Akşener’den en fazla Cumhurbaşkanı’na yardımcı olmasını istemişti, elini öpmesini değil. Barlas’taki ekabir takımı kumaşı bir başka seçkin tabii, o kibarlık esnafta ne arar.” dedi.
Beki, yazısının bir bölümünde şunları kaydetti:
“Sabahın köründeki uçuşları sevmem, yine de kuşluk vaktine kalmadan yollara düştüm.
Aktarmalı uçuşlardan kaçarım, dönüş biletime de aktarmalı çıkmasın mı!
Kötü başladı...
Fakat iyi bitecek, çekeceğim meşakkate değecek görünüyor.İYİ Parti lideri Akşener’in Artvin, Ardahan, Kars ve Iğdır turunu izlemeye gidiyorum. İki güne 4 il sığdıracak, duru durağı yok.
Gazetecilik açısından değeceğini nereden çıkardığıma gelince...
Akşener ve İYİ Parti’ye ilgiyi sahada gözleme fırsatı vereceği için, bir!
Gerçi kar görmüşü makbuldür ama kaz ve gravyer peyniri yüzünden Kars, olağanüstü tabiatından dolayı da Artvin’le özel bir ilişkim var, bende yerleri ayrıdır, etti iki!
Ve Akşener, Sabah yazarı Mehmet Barlas’ın çağrısına uyup Erdoğan’ın elini öpecek mi, bu duyulmamış teklife ne diyecek, herkesten önce öğrenme şansına kavuşacağım, bu da etti mi size üç!
Ne derler bilirsiniz, hatır için çiğ tavuk bile yenir. Bakarsınız Akşener, bu çiğ öneriye hatır belasına gülümser, belli mi olur?
Barlas, hatırının şöyle hoş edilmesini bekliyor:
“Gelelim Meral Akşener’e. Bu hanım politikacının, Başbakan Tansu Çiller’in içişleri bakanı olduğu zaman en seçkin davranışı Tansu Çiller’in eşi Özer Çiller’in elini öpmekti. Şimdi onun için doğru olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini öpmektir.”
Fakat Akşener, sırf Barlas’ın keyfi gelsin, gönlü olsun diye iktidara tabi olmayı kabul eder mi?
Samsunlu Erdoğan sevdalısı esnaf bile Akşener’den en fazla Cumhurbaşkanı’na yardımcı olmasını istemişti, elini öpmesini değil.
Barlas’taki ekabir takımı kumaşı bir başka seçkin tabii, o kibarlık esnafta ne arar.
Üstat imdada yetişmese ben de en fazla şunu soracaktım: Akşener, Cumhurbaşkanı’na yardımcı olacak mıydı? Olamıyor muydu? İstemeyene nasıl yardımcı olunsun muydu?
Ama Barlas, Erdoğan sevdalısı esnaftan rol çaldı. Üçlememin üçüncüsü, artık Barlas’ın gazeteci-siyasetçi ilişkisinde çığır açan çok süper teklifi. ‘Benim’ diyen sipsipullahın aklına gelmezdi.
Sayesinde Akşener’e yeni sorum: Bir muhalefet partisi liderine, “Beştepe’ye el öpmeye gidecek misiniz” diye sormak edebe, adaba sığar mı?
E zaten Ankara, darbeci Sisi’nin Mısır’ıyla barışma çabasında. Rabia işareti dörtleme de emekliye ayrılıyor sanki, yol göründü.
Hem tam da Akşener’e malum olmuş gibi. Dörtlemenin, yakında yerini bir teslis yani üçleme sembolüne bırakacağını ilk o haber vermişti.
Ve talih yüzüme gülmüş olmalı ki, ben de bu triloji döneminin ruhuna uygun olarak bir turda hat trick şansı yakalıyorum, bir taşla üç kuş. Zahmetine değmez mi, daha ne olsun.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı