Akif Beki: Devlet nara atar mı!

Akif Beki, Karar'daki bugünkü yazısında, "“Darbe paranoyası kaşıyayım derken sadece darbe tehdidi sulandırılmıyor, devlet ciddiyeti de...” değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM 06.04.2021, 08:25
26
Akif Beki: Devlet nara atar mı!
Karar gazetesi yazarı Akif Beki, 104 emekli amiralin Montrö Sözleşmesi ve “cübbeli-sarıklı general” hakkında görüşlerini içeren bildirinin ardından devlet kurumlarının “Biz buradayız, hodri meydan” şeklindeki açıklamalarını eleştirdi. Beki’ye göre bu tarz söylemler hem darbe tehdidini hem de devlet ciddiyetini “sulandırıyor.”
Beki, bugünkü köşe yazısının “Devlet nara atar mı!” başlıklı kısmında şu görüşlerini dile getirdi:
Olmayan darbe çığırtkanlığını varmış gibi gösterme tatbikatlarının vazgeçilmezi, yoklama almak.  İçtimada yok yazılmama sırasına giren tüm kişi, resmi kurum ve sivil kuruluşlar, “Biz buradayız, hodri meydan” diye basıyor narayı.  Amaç, büyüterek topluma önemsetmek,  sahicilik kazandırmak...  Savunma ve İçişleri bakanlıklarından polis ve jandarma teşkilatlarıyla ilçe tarım-orman müdürlüklerine kadar hepsi gürleyerek mevcut bildirdi. 
Yargıtay ve Danıştay başkanlıkları da Boğaziçi Rektörlüğüyle bu kadroya dahil oldu. Anayasal hukuk düzenimiz buna ne buyuruyor, umursamadılar. Zaten duruma göre Anayasa emirlerini takmama hakkı getirilmişti. AİHM ve AYM kararları beğenilmeyince bağlayıcı olmayabiliyordu.  Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti sözcüleri de beylik raconlar kesti. Benzetmek gibi olmasın, ‘adeta’ omzu düşük külhanbeylerini ‘andıran’ raconları çağrıştırdı. Yeri göğü inlettiklerini söylemeye ne hacet! 
Yangın tatbikatlarına döndü, bu kaçıncı alarm. Sahte çıkarsa, millet gerçeğinde inanıp nasıl koşacak?   Darbe paranoyası kaşıyayım derken sadece darbe tehdidi sulandırılmıyor, devlet ciddiyeti de...  “Millet koş, bize yine darbe yapıyorlar, bu kış yine darbe geliyor, tehlike geçmedi, yardım ederseniz bu kez yeneriz, ha gayret son bir oy” subliminal anonsuyla başvurulan millet ya sonunda derse ki:  “Arkadaş, yaygara basıp nara atın diye mi size oy ve yetki verdik, ikide bir bize rahatsızlık vereceğinize gereğini yapın, yapamıyorsanız da bırakın, 104 emekli amiralin güya örtük bir iması için nedir kopardığınız bu gürültü!...” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı