AKP ikiye bölündü: Ekonomi yönetimine parti içinde karşı olanlar var!

AKP'de partinin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomi programı konusunda fikir ayrılığı olduğu belirtildi.

GÜNDEM 25.05.2023, 09:45
2
AKP ikiye bölündü: Ekonomi yönetimine parti içinde karşı olanlar var!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna günler kala, AKP içinde genel başkan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomi programı konusunda fikir ayrılıkları yaşandığı ifade edildi. Reuters'a konuşan dokuz kaynak, geçtiğimiz haftalarda bir grup parti üyesinin gayriresmi bir şekilde toplanarak kademeli faiz artırımı ve selektif kredi programı gibi ekonomi politikaları üzerine görüştüğünü belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu görüşmelere katılmadığı ancak grup içerisinde daha önce AKP'de üst düzey pozisyonlarda bulunmuş, ancak şu anda yönetimde olmayan isimlerin yer aldığı ifade edildi.
Bir yetkili, hazırladıkları programı henüz Erdoğan'a sunmadıklarını belirtirken, konu hakkında bilgisi olan başka bir yetkili, mevcut programın faiz indirimine dayandığını ve "sürdürülemez" olduğu için parti yetkililerinin yeni politikalar üzerinde çalışmaya başladıklarını dile getirdi.
Reuters, ayrıca mevcut kabinede ve parti yönetiminde Erdoğan'ın büyüme odaklı ekonomi programına açık destek veren isimlerin bulunduğuna da dikkat çekti.
Üç kaynak, seçim sonuçları sebebiyle Erdoğan'ın bir süre daha mevcut ekonomi politikalarını sürdürmeye çalışabileceğini belirtirken, AKP içindeki ekonomi programı tartışmalarının devam ettiği görülüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı