"AKP kendi adamlarını teker teker trenden attı"

Mehmet Ocaktan 'AKP'nin hikayesi'ni ele alarak "Kendi adamlarını teker teker trenden attı ve kendisine yeni bir istikamet belirledi" dedi.

GÜNDEM 17.08.2022, 07:50
2
AKP'nin kuruluş değerlerinden uzaklaştığını belirten Karar yazarı Mehmet Ocaktan, 'AKP'nin yeni hikayesi'ni yazdı. "Doğrusu tuhaf bir ülke burası… Maalesef şu anda yaşadığımız hali akıl ve mantıkla izah etmek mümkün değil, bunun için galiba AKP’nin hikayesine yakından bakmakta yarar var" diyen Ocaktan, "İlk yıllarda ortak akılla başarıların altına imza atan parti, önce bu başarılarda katkısı olan kendi adamlarını teker teker trenden attı ve kendisine yeni bir istikamet belirledi" yorumunda bulundu.
Hukuk, demokrasi, özgürlük ve insan hakları gibi temel evrensel değerler vaadiyle yola çıkan AKP yargıyı siyasallaştırarak hukuku zaafa uğratıyor, eleştirel düşünceden hoşlanmadığı için en temel insani hakkını kullanarak fikrini beyan eden, muhalif duruş sergileyen gazetecileri, sivil toplum insanlarını hiçbir hukuki gerekçe olmadan yıllarca cezaevinde tuttuğunu dile getiren Ocaktan, "Hal böyleyken, AKP şimdi inkar ettiği o demokratikleşme hamlelerini gerçekleştirdiği yıllara işaret ederek topluma yeniden demokrasi hayalleri kurdurmaya çalışıyor" diye yazdı.

"Ama artık çok geç" diyen Ocaktan şöyle devam etti:

"Yeni AK Parti 'hukukun üstünlüğü'ne inanan o AK Parti değil. İlk yıllarda ortak akılla başarıların altına imza atan parti, önce bu başarılarda katkısı olan kendi adamlarını teker teker trenden attı ve kendisine yeni bir istikamet belirledi.
Maalesef demokratik dünya ile arasına mesafe koyan Yeni AK Parti sadece ortak aklı devre dışı bırakmakla kalmadı, aynı zamanda ideolojik anlamda da bir aks değişikliği yaparak temelde genetik uyuşmazlık içinde olduğu yeni ortaklar edindi. MHP lideri Devlet Bahçeli’den Doğu Perinçek’e ve ulusalcılara uzanan yelpazede öyle bir koalisyon oluşturdu ki bu yolun sonu demokratik dünyaya değil, olsa olsa despotik hayallerle beslenen Şangay’a çıkabilir…"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı