AKP kulislerinde 'Meclis Başkanlığı' çekişmesi! İki isim arasında...

TBMM, 7 Haziran’da ise yeni Meclis başkanını seçecek. Ancak yeni Meclis başkanının seçimi öncesinde, “başkanın kim olacağı” kulislerde tartışılıyor.

GÜNDEM 04.06.2023, 09:15
2
AKP kulislerinde 'Meclis Başkanlığı' çekişmesi! İki isim arasında...
TBMM Genel Kurulu, önce milletvekillerinin sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni sonrasında resmen açıldı.
Meclis Başkanlığı için kulislerde Numan Kurtulmuş'un ismi ön plana çıkarken, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile aralarında “çetin bir çekişmenin yaşandığı” da ifade ediliyor.
Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’un “yeni Meclis Başkanı” olacağına ise artık “kesin gözüyle” bakılıyor. Kurtulmuş’un, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemini öncesinde TBMM Başkanlık makamında Erdoğan ve Bahçeli ile “sürpriz görüşme yaptığı” öğrenildi.
Geçici TBMM Başkanı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, yemin törenini yönetmek üzere TBMM’ye gelişinde “Kurtulmuş tarafından karşılandığı” öğrenildi. Kurtulmuş’un Bahçeli’yi karşılamasının ardından ise başkanlık makamında Erdoğan ve Bahçeli ile “kısa bir görüşme gerçekleştirdiği” kaydedildi. 

Kulislerde, Meclis Başkanlığı için Kurtulmuş ile eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın arasında “çetin bir çekişmenin yaşandığı” da ifade ediliyor. Ancak Kurtulmuş’un, AKP Genel Başkanvekili görevi nedeniyle “milletvekilleri üzerinde daha etkin rol oynadığına” da dikkat çekiliyor.
28. Dönem milletvekili aday listelerinden 40-45 arası milletvekilinin “Kurtulmuş’un ekibinden olduğu” ifade ediliyor. AKP Grup Yönetimi’nce de 7 Haziran’daki TBMM Başkanlık seçimi öncesinde, salı günü, Meclis Başkanlığı için temayül yoklaması yapılacak. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı