AKP kulislerinden sızdı: Erdoğan seçim için iki rakip belirledi

Kulis iddialarına göre partideki oy kaybının farkında olan Erdoğan, yine de kendisini açık ara birinci görüyor. Kulislerde "AKP'nin iki rakibi var. AKP ve ekonomi" ifadeleri dolaşıyor.

GÜNDEM 16.05.2022, 20:40
5
AKP kulislerinden sızdı: Erdoğan seçim için iki rakip belirledi
Hemen hemen bütün anket firmalarının yaptığı seçim anketlerinde AKP'deki oy kaybı gözle görülür seviyelere kadar belirmişti. Daha önceki anketlerde 40-45 seviyelerine kadar yükselen AKP, şimdilerde yüzde 35'leri bile göremez oldu.
Ancak AKP MYK üyesi Mustafa Şen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada oy kayıplarını telafi ettiklerini ve şu anda partilerinin oy oranının yeniden yüzde 40'lara ulaştığı iddiasında bulundu. Şen ayrıca, yüzde 45 ve 46'ya da hızla çıkabileceklerini de sözlerine ekledi.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre AKP kulislerinde konuyla ilgili dikkat çeken bir görüş hakim olmaya başladığı belirtiliyor. AKP'liler oy kaybı olduğunu görüyor ancak bu oyların başka yere gittiğini düşünmüyorlar.
Hala birinci parti olduklarına inanan AKP'li siyasetçilere göre ülkenin temel sorunlarına somut çözüm önerileri sunamayan muhalefetin şansı yok. AKP kulislerinde "AKP'nin iki rakibi var. AKP'nin rakibi AKP'dir. AKP'nin rakibi ekonomidir" görüşü hakim olduğu belirtiliyor. Bu söylemin anlamı ise AKP'ye rakip olacak unsur, AKP tarafından hayata geçirilemeyenler.
Ekonominin düzelmesi ve parti teşkilatının canlanması, yeniden organizasyonuyla sorunların üstesinden gelinip seçimlerin kazanılacağına inanılıyor. AKPli bir siyasetçinin bir de dikkat çeken sloganı var. "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarılı liderliğine güveni ifade ettiğini" söylediği slogan ise şu şekilde: "Tayyip Erdoğan bitti demeden bitmez."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı