AKP medyasının tuhaflıkları bitmiyor: Eski videoyu yeni gibi paylaştı

AKP'li Takvim gazetesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Filistin'e uluslararası güç gönderileceğine dair 3 yıl önce yaptığı konuşmasını yeni açıklama gibi dolaşıma soktu.

GÜNDEM 12.05.2021, 13:15
2
AKP medyasının tuhaflıkları bitmiyor: Eski videoyu yeni gibi paylaştı
Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve sonrasında Gazze'ye yönelik saldırının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 2018 yılında yaptığı ' Kudüs'e Asker Göndereceğiz' açıklamasını AKP'ye yakın Takvim gazetesi yeni açıklama gibi dolaşıma soktu.
AKP'li Turkuvaz Medya bünyesindeki Takvim Gazetesi ise Çavuşoğlu'nun konuşmasının yer aldığı videoyu Siyonist İsrail'in son saldırılarının ardından sosyal medya hesaplarından yeniden yayınladı.
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Kudüs'e Asker Göndereceğiz" sözlerinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Siyonist İsrail'den Gazze'ye yönelik birçok saldırı düzenlenirken 2018'de Kudüs'e asker gönderileceğini duyuran Çavuşoğlu'nun bakan olduğu AKP hükümeti ise Kudüs konusunda hâlâ bir adım atmadı.
Yaşanan saldırılar sonrasında ise AKP'li Takvim gazetesi, 2018 yılında söylenen "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Bundan sonra susmayacağız! Gerekirse Kudüs'e asker göndereceğiz" sözlerini yeni haber başlığı gibi dolaşıma sokarak eski haberi yeni açıklama gibi paylaşması garipsendi.
Takvim gazetesinden çıkan habere sosyal medya kullanıcıları ise eski açıklamayı yeni gibi gösterilmesine tepki gösterdi.
AKP'ye yönelik taraflı ve yönlendirme haber yapmasıyla sürekli gündeme gelen Takvim gazetesi, bu tür yöntemlere zaman zaman başvuruyor.
Bakan Çavuşoğlu'nun 2018'deki sözlerini yeni açıklama gibi dolaşıma sokan Takvim gazetesinin haberini AKP İstanbul Milletvekili İffet Polat ise alıntıladı.
Polat, alıntı yaptığı video için "Allah'ım Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı koruyacak her biri bir Selahaddin olan mehmetçiklerimize ve milletimize bu şerefi nasip et.." ifadelerini kullandı.
Bakan Çavuşoğlu, 22 Mayıs 2018 günü Antalya'da yaptığı konuşmada, Kudüs'le ilgili Siyonist İsrail'in hesap vereceğini söylemiş ve “İsrail'in buradaki ihlalleri açıkça ortaya çıkacak ve BM Cenevre'deki toplantısında İnsan Hakları Konseyi toplantısından bağımsız bir soruşturma komisyonunun kurulup oraya gönderilmesi kararı çıktı. Ve ilk defa İslam dünyası bir karar aldı. Filistinli kardeşlerimizin Kudüs'ün korunması için oraya uluslararası bir güç göndereceğiz. İsrail bundan sonra istediği zaman Filistinli kardeşlerimize saldıramayacak. Ve tabi ki bunu uluslararası camiayla BM ile birlikte yapacağız. Çünkü bu sadece biz Müslümanların derdi, sorunu değil. Üç semavi dinin ve üç semavi dine inananların sorunu ve sorumluluğu." demişti.
Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasının ardından Kudüs için herhangi bir adım atılmadığı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında AKP iktidarı Siyonist İsrail'le normalleşti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçmişte bir taraftan terör devleti olarak tanımladığı şimdi ise normalleşmek istediği Siyonist İsrail için şu ifadeleri kullanmıştı:
"İsrail ile istihbari noktada münasebetimiz kesilmiş değil. En tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. En tepe noktadaki kişilerle bu tür sıkıntılar olmasa, ilişkilerimiz çok farklı olabilirdi. Ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik yaklaşım noktasında bizim İsrail ile ayrıştığımız noktadır. Yoksa gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı