AKP ‘yeni ekonomik model’den vazgeçiyor! Ortodoks modele dönüş sinyali

Türkiye 2023 seçimlerine doğru hızla ilerlerken AKP'nin ortodoks ekonomi modeline döneceği öne sürülüyor.

GÜNDEM 17.03.2023, 08:15
2
AKP ‘yeni ekonomik model’den vazgeçiyor! Ortodoks modele dönüş sinyali
Ekonomist Mahfi Eğilmez, Reuters haber ajansında AKP'nin ortodoks ekonomi modeline döneceğine dair haber için değerlendirme yaptı.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir Çin atasözüne yer veren Eğilmez, AKO için “Uçurumun kenarında atın yularını çeksen de faydası olmaz” dedi.
Eğilmez’in paylaşımı şu şekilde:
“Reuters'in haberine göre Erdoğan seçim sonrası ortodoks politikalara dönüş sinyali veriyormuş. Bir Çin Atasözü der ki: ‘Uçurumun kenarında atın yularını çeksen de faydası olmaz.’"

AKP'li yetkili ekonomi programında, uygulamadaki "Yeni Ekonomi Modeli"ne bir atıfta bulunulmayacağını, enflasyonla mücadele, kamuda hesap verilebilirlik, ihalelerde şeffaflık gibi AKP'nin daha önceleri savunduğu ilkelere vurgu yapılacağını kaydetti.

Yetkili, Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i ekonominin başına getirmeyi hedeflediğini de kaydederek "Şimşek'in yaklaşımını ve başarısını tüm Türkiye biliyor. Göreve gelirse ekonomi politikalarında radikal değişim kaçınılmaz olacaktır, bürokrasi ve kabine üyelerinin kendisiyle uyum içinde çalışması gerekecektir" dedi.
habere göre bu kapsamda AKP'li yetkili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başında olduğu AKP iktidarı ortodoks ekonomi modeline döneceğine dair sinyaller verdiği belirtiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı