AKP yerine Zafer Partisine geçmişti: Cübbelinin akrabası istifa ediyor

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün akrabası olan Mustafa Arabul AKP'den istifa edip Zafer Partisine katılmıştı. Arabul Zafer Partisinden de istifa ediyor.

GÜNDEM 31.10.2022, 14:15
9
AKP yerine Zafer Partisine geçmişti: Cübbelinin akrabası istifa ediyor
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün akrabası olan Mustafa Arabul'un AK Parti'den vazgeçerek geçtiğimiz haftalarda 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’ni gerçekleştiren Ümit Özdağ'ın liderliğindeki Zafer Partisinin Genel İdare Kurulu listesinde yer aldığı ortaya çıktı.

Zafer Partisi'nde Genel İdare Kurulu üyesi olan Mustafa Arabul, Ümit Özdağ'ın 29 Ekim'de paylaştığı videodaki Cübbeli Ahmet ve Mahmut Ustaosmanoğlu'nun "Cumhuriyet düşmanı" gibi gösterildiği iddiasıyla istifa kararı aldı. Halk TV’den Hazar Dost’un haberine göre Mustafa Arabul, istifa kararı aldığını doğruladı.

Kendisinin eskiden AKP’de siyaset yaptığını vurgulayan Arabul, Cübbeli Ahmet’in eniştesi olduğunu hatırlatarak, “Özdağ ile ortaklaştığımız nokta vatan sevgisiydi. Özellikle sığınmacılar konusunda ortaklaşıyorduk. Türkiye’de birçok cumhuriyet karşıtı varken ülkesini seven Cübbeli Ahmet ve Mahmut Hoca’nın orada olması yanlıştı. Benim İsmailağa Cemaati’yle bir bağlantım yok. Gönül bağım var sadece. İstifa dilekçem hazır, bugün ya da yarın kamuoyuna duyuracağım” dedi.

Videodaki kısma tepki gösterdikten sonra Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ’ın kendisine mesaj attığını söyleyen Arabul, “Ümit Bey, videoyu izlemediğini, rahatsız olunan kısımlardan haberi olmadığını söyledi” dedi.

İsmailağa Cemaati’nden kendisine destek geleceği için Zafer Partisi’nden siyasete atıldığını ifade eden Arabul, Ümit Özdağ’ın paylaşımının kabul edilemeyeceğini söyledi.
Öte yandan Ümit Özdağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Twitter adresinden paylaştığı videoda, “Atatürk’e düşmanlık yapanlar ancak bir mağlubiyeti yaşayacak zavallılardır” ifadelerini kullanmış ve paylaştığı videoda İsmailağa Cemaati’nin kurucusu Mahmut Ustaosmanoğlu ve ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün fotoğraflarına da yer vermişti.

Mustafa Arabul'un Cübbeli Ahmet’in eşi olan Büşra Mihrimah Ünlü’nün kardeşi olduğu biliniyor. Daha önce Büyük Birlik Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olan Mustafa Arabul, 24 Haziran 2018 seçimlerine AK Parti  listesinden aday gösterilmişti.  İstanbul 2. bölge 20. sıradan seçime giren Arabul, meclise girememişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı