AKP'de 'alarm zilleri' çalıyor: Seçime böyle hazırlanılacak...

AKP'de 'alarm zilleri' çalıyor. AKP'ye oy veren seçmenin bir bölümü, partisinden 'kopuş' yaşarken Barış Yarkadaş, çarpıcı bir kulis bilgisi aktardı.

GÜNDEM 20.01.2022, 11:05
7
AKP'de 'alarm zilleri' çalıyor: Seçime böyle hazırlanılacak...
AKP'de 'alarm zilleri' çalmaya başladı. Son anket sonuçlarında AKP'ye destek git gide azalırken Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş dikket çeken bir yazı kaleme aldı. "AKP’ye oy veren seçmenin bir bölümü, partisinden 'kopuş' yaşıyor." diye yazan Yarkadaş, "Son anketlerde AKP'nin sonuçları muhalefetin beklediği seviyede olmasa da iktidar açısından 'alarm zilleri'nin çalmasına sebep oluyor" dedi.
Yarkadaş, konuya ilişkin ismini açılamadığı bir AK Partili yetkilinin, "Tabanda bir rahatsızlık olduğunun farkındayız. Bu rahatsızlığın temel sebebi, ekonomideki dalgalanma… Parti yönetimi bu yüzden kopuşları engellemek ve gidenleri de geri getirmek için yeni bir çalışma başlatıyor" dediğini aktardı.

Yarkadaş'ın AKP'li kaynağına yönelttiği "Ne yapacaksınız?" sorusuna aldığı cevap şöyle:

"Parti, adına ‘Geri Kazanma Stratejisi’ denilen bir çalışma başlatıyor. Bu çalışma eriyen oyların sebebini araştıracak. 2002 AK Parti ruhu masaya yatırılacak. O dönem seçimin nasıl kazanıldığı yeniden ele alınacak. Başarılı olduğumuz seçimlerdeki söylemlerimiz güncellenecek. Kopuşların sosyo ekonomik sebepleri masaya yatırılacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin halka yansıması ve halkın sisteme olan ilgisi ve desteği de ölçülecek. Seçime böyle hazırlanılacak. Parti teşkilatlarının yeniden canlandırılması için istişare toplantıları daha da artırılacak."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı