AKP’de bakanların kaçış hazırlığı! Erdoğan seçimlerde ne yapacak?

AKP’de Bakanlar ve üst düzey bürokratların yeni dönemde milletvekili olabilmek adına hazırlıklara başladığı ve istifaların geldiği ifade edilirken bunun bir “kaçış hazırlığı” olduğu iddia edildi.

GÜNDEM 30.01.2023, 07:45
1
AKP’de bakanların kaçış hazırlığı! Erdoğan seçimlerde ne yapacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçimler için partiler çalışmalarını hızlandırdı. Seçimler için partilerin milletvekili listelerinin belirlenme sürecinde genel başkanların nasıl bir tutum içinde olacağı merak edilirken gazeteci Can Ataklı AKP’de bakanlar ve bürokratların bir “kaçış hazırlığı” içinde olduğunu belirtti.

Korkusuz gazetesindeki köşesinde Bakanlar ve üst düzey bürokratların milletvekili olmaya çalıştığını dile getiren gazeteci Can Ataklı bu isimlerin biran önde Meclis’e girip dokunulmazlık almaya çalıştığını ifade etti. Yazısında istifaların geldiğini açıklayan Ataklı bunun bir kaçış hazırlığı olduğunu dile getirdi.
Can Ataklı bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle kaleme aldı:

Ataklı yazısın devamında yasal düzenlemelerin yapılmaması halinde istifaların sıkıntı çıkaracağını söylerken “Örneğin Soylu ‘milletvekili olayım sonra beni bakan yaparsınız’ mı diyecek? Çavuşoğlu, Akar, Nebati ‘Seçimi kazanıyoruz bizim bakanlıklar garanti’ mi diyecek yoksa kapağı meclise mi atacaklar? Burada bir de sorun var; Bakanlar aday olursa bakanlıktan istifa edecek mi? Bakanlar parlamento üyesi değil, hepsi atanmış memurlar, yani kamu görevlileri, bu durumda milletvekili olmak isteyen bakanların istifa etmesi gerekmez mi? Yasada bu tanımlanmamış, önümüzdeki günlerde bunun da sıkıntısını yaşayacağız” diye yazdı
Bugün tüm bakanlar meclis dışında, meclisten atananlar ise milletvekilliğinden zorunlu olarak istifa ettiler. Seçim döneminde bakalım kim aday olmaya kalkacak, kim ‘nasıl olsa biz kazanıyoruz, ben yerimde kalırım’ diyerek adaylık istemeyecek? Önümüzdeki günlerde göreceğiz.Şimdi artık kulağıma dedikodular gelmeye başladı.
Bakanların çoğu milletvekili olmaya hazırlanıyormuş.
Üst düzey bürokratların da çoğu hazırlıklarını yapmışlar bile.
Hele sorunlu makamlarda oturanlar RTÜK, Basın İlan Kurumu gibi medyayı sürekli zora sokan kişiler milletvekili olacaklarmış.
Bu bir tür kaçış hazırlığıdır.
Bir an önce meclise girip dokunulmazlık alarak yeni dönemde gözden uzak olmak istemenin adımlarıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı