AKP'de, Cahit Özkan savaşı: Bu kafaya nasıl ulaştı incelemek lazım...

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın istifası sonrası parti içinde yaşanan tartışma sürüyor.

GÜNDEM 21.05.2022, 09:00
8
AKP'de, Cahit Özkan savaşı: Bu kafaya nasıl ulaştı incelemek lazım...
Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalındaki programda "Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'ye teslim oldu" dedikten sonra partisinin sözcüsü Ömer Çelik'in karşı açıklamasıyla başlayan sürecin ardından, Grup Başkanvekilliği görevinden alındı.
Çelik'in "Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" diyerek yanıt verdiği Özkan'ın görevi bırakmasının istendiği ve bu talebe karşı direndiği iddia ediliyordu. Hatta Özkan'ın AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından azarlandığı da ifade ediliyordu.
Süreç, Özkan'ın son dönemde moda olan şekilde, 'görevden affını istirham etmesiyle' sonuçlandı. Twitter hesabında "AK Parti Grup Başkanvekili, AK Parti MYK Üyesi, Denizli Milletvekili, Hukukçu" unvanlarını kullanan Özkan, görevden alınmasından sonra değişiklik yaptı.
Özkan’ın, hesabında yaptığı değişiklikle grup başkanvekili unvanının yanı sıra, MYK üyesi titrini silmesi de dikkat çekti. 
Can Bursalı'nın independentturkish'de yer alan haberine göre, Özkan'ın görevden alınma sürecini başlatan sözleri söylediği programda dikkat çeken bir başka ifadesi daha vardı. Cumhur İttifakı'nın 2023 yılındaki seçimlerde yüzde 75'in üzerine çıkacağını ileri süren Özkan, bu iddiasını geçmişte aynı ittifakın yüzde 53 oy alma başarısını göstermesine dayandırdı.
Özkan'ın Balyoz soruşturması sırasında Fenerbahçe Orduevi'nin önünde Hukukçular Derneği adına yaptığı basın açıklamasıyla yükselişe geçen siyasi kariyerinde, AK Parti Grup Başkanvekilliği'nden alınmasıyla düşüş başlamış oldu.
Özkan'ın yaşadığı süreci konuştuğumuz isminin yazılmasını istemeyen AK Partili bir milletvekilinin yorumu ise çarpıcı oldu:
Ne yiyor, ne içiyor incelememiz lazım. Bu kafaya nasıl ulaştığını ancak yediğini içtiğini inceleyerek anlayabiliriz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı