AKP'de çatlak! Şamil Tayyar'dan Erdoğan'ın sözlerine sert eleştiri

AKP'de 'Suriyeli' çatlağı yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeliler ile ilgili sözlerini üstü kapalı eleştiren Şamil Tayyar, "Ensar retoriği, sorunu tek başına tarife yetersiz" dedi.

GÜNDEM 25.07.2021, 08:00
17
AKP'de çatlak! Şamil Tayyar'dan Erdoğan'ın sözlerine sert eleştiri
Türkiye'nin Suriye'nin ardından Afganistan'dan almaya başladığı göçle ilgili tartışma sürüyor. Yaşanan tartışmalarla ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah’ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum" demişti.
Erdoğan'ın bu sözlerine AKP’nin eski milletvekili ve MKYK üyesi Şamil Tayyar'dan üstü kapalı eleştiri geldi. Tayyar, "Ensar retoriği, sorunu tek başına tarife yetersiz. Süreç iyi yönetilemezse sosyal ve siyasal sonuçları ağır olur" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Suriyelilerle ilgili sıklıkla bahsettiği "Ensar" vurgusuna dikkat çeken Tayyar, şu mesajı paylaştı:
İşte Şamil Tayyar’ın paylaşımı:
"Göçmen sorunu, Suriyeli boyutunu çoktan aştı, Asya ve Afrikalılara kadar uzandı. Bu sorun, önümüzdeki dönem siyasetin en hararetli tartışma konusu olmaya namzet. Ensar retoriği, sorunu tek başına tarife yetersiz. Süreç iyi yönetilemezse sosyal ve siyasal sonuçları ağır olur."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı