AKP'de 'ekip kavgası' başladı: Eski bakan ile belediye mahkemelik oldu

AKP'de 'ekip kavgası' başladı. AKP'li eski bakan Faruk Çelik ile AKP'li Bursa Kestel Belediyesi arasında kaçak yapı kavgası mahkemeye taşındı.

GÜNDEM 19.10.2021, 08:15
2
AKP'de 'ekip kavgası' başladı: Eski bakan ile belediye mahkemelik oldu
AKP'li eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile AKP'li Bursa Kestel Belediyesi arasındaki kaçak yapı kavgası sürüyor. Kavga mahkemeye taşındı.
AKP'li Kestel Belediyesi Faruk Çelik’in oğlu Enes Çelik'e ait villanın tarım arazisi üzerine yapıldığını ve kaçak olduğunu bildirdi. Sel halinde burada yaşayanların hayati tehlike geçireceğinin altını çizen Kestel Belediyesi, yapının yıkılmasını istedi.
Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre belediye, Enes Çelik'in yaptırdığı villayı ruhsatsız ve kaçak olduğu gerekçesiyle 4 Ağustos 2021 tarihinde mühürledi. Villaya, encümen tarafından da 45 bin 649 lira idari para cezası verildi. AKP'li eski bakanın oğlu Çelik, belediyenin verdiği ceza ile mühürleme işlemine karşı İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Kestel Belediyesi, Bursa 4. İdare Mahkemesi'ne gönderdiği savunmasında kaçak villanın tarım alanı üzerine yapıldığını ve mevzuata uygun hale getirilmesi için 30 gün süre verildiğini bildirdi.

AKP kulislerinde AKP'li eski bakan ile AKP'li belediye arasındaki olayda Bursa'da 'siyasi kavga' yürütüldüğü yorumları yapılıyor. Eski Bakan Faruk Çelik'in yeniden bakan olacağı bir süredir konuşuluyor.
Kestel Belediyesi'nin mevcut vekillerden birine yakın olduğunu hatırlatan AKP'li bir isim, "Çelik'i yıpratmak için oğlunun villası malzeme yapılıyor. Bunu yaptıran da eski bir bakan. Parti içinde hizipleşme ve ekip kavgası bu tür olaylara neden oluyor" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı