AKP'de HDP atağı: PKK ile ilişkilendiren dili esnetmemiz gerekiyor

Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı adayının yaşanan gelişmeler sonrası açıklanması, iktidar cephesinde yankı buldu.

GÜNDEM 08.03.2023, 10:50
2
AKP'de HDP atağı: PKK ile ilişkilendiren dili esnetmemiz gerekiyor
Cumhur İttifakı kulislerinde Millet İttifakı'nda yaşanan adaylık süreciyle önemli değerlendirmeler yapılıyor.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması sonrasında AKP'li kurmaylardan önemli açıklamalar geliyor.
AKP'li kurmaylar, “Şartların aleyhte olduğunu düşünmüyoruz. Bu süreçte Millet İttifakı ciddi bir hasar aldı. Attıkları son adım, bir hasar toparlama hamlesidir. Onların kısmen lehinedir. Ama Kılıçdaroğlu hâlâ bizim için çok iyi bir adaydır. Belediye başkanları formülü olmasaydı da Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş sahaya birlikte çıkacaklardı. O nedenle oluşan bu yeni durum sonrası da bizim için değişen bir şey olmayacak” değerlendirmesini yapıyor.
Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre AKP kurmayları bu süreçte özellikle HDP’nin Millet İttifakı’na yönelik tavrının izlenmesi gerektiğine işaret ederken, AKP’nin Kürt seçmene yönelik yeni adımları gündemine alabileceği sinyalini veriyor.
Kurmaylar, “Bölge vekillerini çok iyi dinlememiz ve özellikle dindar Kürtleri yeniden kazanmamız lazım. Bu adımlar ‘ MHP’ye rağmen’ değil bizim atacağımız adımlar olmalı. Bölgeden doğru vekil adayları çıkarmamız, söylemle ilgili özel olarak çalışmamız, kayyumlarla ilgili yanlış okumaların önüne geçmemiz, HDP’yi doğrudan PKK ile ilişkilendiren dili esnetmemiz gerekiyor” diyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı