Son Dakika

AKP'de huzursuzluk başladı: Fahrettin Koca, Erdoğan'dan affını istedi!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan affını istediğini kaleme aldı. Pehlivan AKP içindeki huzursuzluğa dikkat çekti

GÜNDEM 29.03.2023, 07:20 29.03.2023, 10:07
6
AKP'de huzursuzluk başladı: Fahrettin Koca, Erdoğan'dan affını istedi!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlarla ilgili haberlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın isminin yer almamasına dikkat çekerek, AKP'den bir kaynağa dayandırdığı yazısında Koca'nın siyasetten çekilmek istediğini iddia etti. Pehlivan'ın yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı gizli bir görüşmede Koca'nın 2023 seçimlerinde aday olmayı istemediğini söylediği ve affını istediği belirtildi. Ancak Erdoğan'ın bu talebe nasıl yanıt verdiği konusunda bilgi verilmedi.
Pehlivan ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da siyasetten çekilmeyi istediğini ve aday gösterilmek istemediğini iddia etti. Ancak her iki bakanın da son sözün Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olduğu vurgulandı.
Yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da aday listelerinden rahatsız olduğunu iddia eden Pehlivan, AKP medyasından bazı kalemlerin milletvekilliği teklifi almasıyla rahatsızlık duyduklarını belirtti. Pehlivan'ın iddiasına göre, bazı AKP içi kaynaklar "21 yıldır sokakta küfür yiyen biziz ama depremde popüler olan birini milletvekili yapıyorlar" diyen bile çıkmış" diye yazdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı