AKP'de kahve daveti krizi! Yeni başkan Kabaktepe baltayı taşa mı vurdu

AKP'nin İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na kahve daveti yaptı. Söz konusu davet AKP'de krize mi neden oldu?

GÜNDEM 03.03.2021, 10:25
26
AKP'de kahve daveti krizi! Yeni başkan Kabaktepe baltayı taşa mı vurdu
Habertürk yazarı Kübra Par, AKP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na kahve daveti yapmasını AKP çevrelerindeki yankısını köşesine taşıdı.
AKP çevrelerinde İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin kahve davetinin tepkiyle karşılandığını ifade eden Kübra Par, köşesinden şu ifadelere yer verdi:
"Son günlerde siyasetin en renkli olayı galiba CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile AK Parti’nin yeni İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe arasındaki kahve ziyareti jesti oldu.
Kaftancıoğlu, katıldığı bir yayında Kabaktepe’yi ziyaret edeceğini söylemişti. Bunun üzerine Kabaktepe de “Buyursun gelsin, memnun olurum. Konuşmamız İstanbul'a güç katar. Hemşehrimi ağırlamak, güzel bir kahve içmek isterim" dedi…
Kaftancıoğlu ise davetten memnun olduğunu ifade ederek “Hemşehrimin kahve davetine icabet edecek ve görevinden ötürü kendisini kutlayacağım” diye yanıt verdi.
Siyasetin kutuplaşma ortamında elbette bu karşılıklı jestler çok güzel fakat Kaftancıoğlu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AK Partililerin son dönemde en çok hedef aldığı isimdi.
İşte bu yüzden Kabaktepe’nin jestinin parti içinde nasıl karşılandığını soruşturdum biraz.
Kabaktepe’yi ve partiyi yakından tanıyan bir isim şu yorumu yaptı: “Osman siyasete yeni atıldı. Onun heyecanı içinde davranarak Kaftancıoğlu’nun ziyaret isteğine karşı alicenaplık gösterdi ama partide biraz tepki var. Kaftancıoğlu’nun Cumhurbaşkanı’na karşı çok sert ve kabul edilmez ifadeleri olmuştu. Bu nedenle doğrudan kendisine bir şey demezler ama memnuniyet de yaratmadı.”
Kapaktepe’nin kahve daveti AK Parti’de yüzleri ekşitmiş belli ki…"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı