AKP'de yine üst düzey istifalar! Arka arkaya terk ediyorlar

AKP'deki istifalar arka arkaya gelirken, partiden ayrılan son isimler İYİ Parti'ye geçti.

GÜNDEM 10.06.2022, 22:45
2
AKP'de yine üst düzey istifalar! Arka arkaya terk ediyorlar
Denizli'nin Serinhisar İlçesinde AKP'den seçilen belediye meclis üyesi Şükrü Averi, İYİ Parti'ye geçti. Averi'nin parti rozetini İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk taktı.
31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den birinci sıra meclis üyesi adayı olan Averi'nin bir süre önce partisinden ayrıldığı ve bağımsız olarak görev yaptığı belirtildi.
Öztürk, Averi'nin katılımından sonra “Kendisiyle geçmişten gelen hukukumuz vardı. Şimdi aynı saflarda ‘İYİ'lik için beraber mücadele edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bu transferin ardından AKP Serinhisar İlçe Başkanı Cemal Kobaş tan da konu hakkında bir açıklama geldi.
Kobaş, Averi'nin belediye başkan adayı olmak istediğini fakat Şeref Turhan'ın aday gösterildiğini hatırlatarak, “Seçimden sonra partimizin hiçbir toplantısına katılmadı. Kendisini AKP'ye ait hissetmediğini beyan etti. Yaklaşık bir yıl önce partiden istifa etti. Bağımsız olarak yoluna devam edeceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda AKP'de fazlasıyla dikkat çeken istifalar arasında kadın kolları teşkilatlarında üst kademelerde görev yapmış isimlerin yer alması dikkat çekiyor. Erdoğan'ın birçok mitinginde haklarını teslim ettiği ve her seçimde en çok güvendiği birim olarak vurgu yaptığı kadın kollarında gelen arka arkaya istifalar, parti içerisinde de ciddi endişelere yol açtı. Bu istifalara bir yenisi de İzmir'de eklendi.
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, AK Parti İzmir İl İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, 2011 Van AKP Milletvekili Aday Adayı, Yüksek İnşaat Mühendisi Firdevs Diba Akkaya kendi partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye üye oldu.

Akkaya, AK Parti'den istifası ve İYİ Parti'ye katılma kararına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
“Sizler de biliyorsunuz ki ‘düşüncelerini hiç bir koşulda değiştirmeyenler ve yanlışlarını göremeyenler, duyamayanlar sadece ölülerimiz ve de delilerimizdir.’ Şahsım olarak bu değişim ve dönüşüm kararını alırken, her şeyden önce bir anne olduğum içindir.
Kendimce, günlerce vicdanımın sesini dinledim. Bunca israf, bunca ayrımcılık, bunca vurdum duymazlıklar, bunca ekonomik dar boğazdaki sorunlar, bunca egolu tavırlar karşısında, sanki dağları ben yaratmışım dercesine, tabana tavandan bakan bir çalışma anlayışı ile, bir yönetim ile artık olmam mümkün değildir. Birleştiren değil ayrıştıran aziz insanlarımızı kutuplaştıran biz değil ben deyip kibirli davranışlarla iç içe olmamın artık mümkün olmadığını gördüm ve AKP’den bu istifa kararımı geçen hafta aldım.

Şahsım olarak herhangi bir etki altında kalmadan İYİ Parti'ye katılmaktan gurur duydum ve iyilerin cesurların saflarında hele hele başımızda olan bir kadın genel başkanımız Meral Akşener hanımefendi yanında partisinde olmaktan son derece huzurlu ve gururluyum. Doğru bir karar aldığıma inancım ve güvenim tamdır.
Bu vesile ile son sözüm olarak şunu söylemek isterim ki; vicdani bir farkındalıkla hareket etmek bana daha bir güven ve daha bir huzur verdi. Büyük şairimiz Mehmet Akif’in dediği şu anlamlı sözle cümlelerimi bitirmek isterim: Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum, zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevmem.”
Parti rozeti İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar tarafından Firdevs Diba Akkaya'ya takdim edildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı