AKP'den Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili açıklama: Müsterih olun

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 16.01.2023, 19:25
2
AKP'den Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili açıklama: Müsterih olun
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Aralık'ta emeklilikte yaşa takılanlar ( EYT) düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını açıklamıştı. AK Parti MYK Toplantısı ardından kameralar karşısına geçen parti sözcüsü Ömer Çelik, EYT'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, EYT düzenlemesinin seçim sonrasına kalacağı iddialarını yalanladı. Çelik, "Hiçbir gecikme olmayacak. Seçim sonrasına kalması gibi bir durum söz konusu değil. Herkes müsterih olsun. Şubat en geç mart ayında sonuca ulaşılmış olacak." açıklamasında bulundu.
Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
EYT konusuyla ilgili önemli olan siyasi iradenin ortaya çıkmasıydı, karar verildi. Meclis'in çalışma takvimine göre sonuç çıkacaktır. Hiçbir gecikme olmayacak. Seçim sonrasına kalması gibi bir durum söz konusu değil. Bakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Herkes müsterih olsun. Şubat en geç mart ayında sonuca ulaşılmış olacaktır. Kendi takvimi içinde gecikme olmadan yasalaşacak.
Seçim konusuyla ilgili tarih budur dediğimiz zaman duyuracağız. Erken seçim gibi değil ama seçim tarihinde bir değişiklik söz konusu olacak. Biraz geriye çekebiliriz. Birkaç tarih konuşuluyor. Çok kısa bir süre olarak güncelleme söz konusu olacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı