AKP'den seçim hamlesi: AKP seçim için 'ikna' ekipleri kurdu

Kulislere göre; seçim çalışmalarını başlatan AKP'nin, sandığa gitmeyi düşünmeyen eski seçmenleri üzerine yoğunlaşacağı ve bu amaçla 'ikna' ekipleri kurduğu belirtiliyor.

GÜNDEM 28.08.2022, 19:15
4
AKP'den seçim hamlesi: AKP seçim için 'ikna' ekipleri kurdu
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için artık geri sayım başlarken, partiler de saha çalışmalarına ağırlık vermiş durumda. Anket sonuçları AKP'de alarm zillerinin çalmasına neden olurken, gözler kararsız seçmenin üzerinde.
Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun kulis haberine göre; AKP'de önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar ağırlıklı olarak ‘sandığa gitmeyi düşünmeyen seçmen’ üzerinde yoğunlaşacak.
AKP yönetiminin sahada yaptığı gözlemlerde, büyük bölümü kendi seçmenleri olmak üzere, öncekilere oranla önümüzdeki seçimlerde sandığa gitmeyi düşünmeyenlerin sayısının arttığının tespit edildiği belirtilen haberde, " AK Parti kaynakları 'AK Parti seçmeninden uzaklaşanlar var ama henüz bizden kopmamışlar. Bu kitle başka partiye oy vermek istemiyor ama bize de vermek istemiyorlar. Bunlar sandığa gitmeme taraftarı. Bunun birçok nedeni var. Kırgınlık, küskünlük, hayat pahalılığı ve kişisel nedenlerle AK Parti’ye uzak durmaya başlayan bir kitle var. Ama aynı zamanda ikna olmaya da açık bir seçmen grubu. Bunu yapılan anketlerde çapraz sorularda da tespit ediyoruz. Bu nedenle seçimlere kadar en önemli hedefimiz, sandığa gitmek istemeyen bu kitleyi ikna ederek sandığa gitmelerini sağlamak olacak. Bunun için hem ekonomik anlamda atılacak adımlar, hem de bizim birebir yapacağımız görüşmelerle seçmen ikna olacaktır' dedi. Bu durumdaki seçmenleri tek tek analiz ettiklerini belirten parti kurmayları 'Hangi seçmen bize küsmüş, kızmış? Hangi seçmen grubunda tıkanıklık var? Tüm bunları tespit edip, gereğini yapıyoruz' diye konuştu." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı