Son Dakika

AKP'li Belediye Başkanı: İstersem oğlumu, istersem kızımı çalıştırırım

AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak belediyeye alınan 18 personelin kim olduğunu soran meclis üyesine cevaben, “Ben istersem oğlumu çalıştırırım, istersem kızımı çalıştırırım.” dedi.

GÜNDEM 07.09.2021, 16:00
25
AKP'li Belediye Başkanı: İstersem oğlumu, istersem kızımı çalıştırırım
Mersin'in AK Partili Akdeniz Belediyesi meclis toplantısında belediyeye 2,5 yılda alınan 18 sözleşmeli personel için tartışma yaşandı. Tartışmada CHP'li Meclis Üyesi Mithat Ertaş kuruma alınan 18 kişinin kimlikleri sordu. Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise Ertaş’a cevaben, “Ben istersem oğlumu, istersem kızımı çalıştırırım. istersem senin yeğenini çalıştırırım. Ben istediğimle çalışırım.” dedi.

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre CHP Meclis Üyesi Mithat Ertaş belediyedeki incelemesini tamamlayan mülkiye müfettişinin raporunda yer alan tespitleri aktararak, şunları söyledi:

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 2.5 yıl içinde 18 sözleşmeli personel almasını ise şöyle savundu:

“İhtisas komisyonları raporları web sitesinden yayınlanmıyor. Belediye başkanı görevde olduğu sürede 18 sözleşmeli personel almış ve sözleşmeli personel sayısı 35 olmuş. Belediyede şehit yakını ve gazi istihdamında eksiklikler var. 2019 ve 2020 yıllarında personele ikramiye verilmemiş. 2021'de sadece 2 personele ikramiye verilmiş. Ayda ortalama 100 kez doğrudan temin usulüyle ihaleye çıkılmış. Doğrudan teminlerin büyük kısmı aynı mallarla ilgilidir.
Sözleşmeli personelin genelde torpilli kişiler olduğu yönünde bir algı vardır. Biz de bu 18 sözleşmeli personelin kim olduğunun, neden alındığının açıklanmasını istiyoruz. Neden sadece 2 personele ikramiye verildiğini de merak ediyoruz.”
“Ne torpili? Sözleşmeli personel idarenin yetkisindedir. Ben istersem oğlumu çalıştırırım, istersem kızımı çalıştırırım, istersem senin yeğenini çalıştırırım. Ben istediğimle çalışırım. Sizin istediklerinizle çalışmak zorunda değilim. Biz hiç olmazsa sözleşmeli personel alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi gibi işçi çıkarmıyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı