AKP'li belediyede köprü skandalı! Açılışı yapılmadan çöktü

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl yapımına başlanan ve 10 köyün ulaşımında kullanılacak olan Çalköy Köprüsü açılışı yapılmadan çöktü.

GÜNDEM 11.04.2021, 12:05
22
AKP'li belediyede köprü skandalı! Açılışı yapılmadan çöktü
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde AKP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir firmaya yaptırılan ve 3 Haziran 2020'de yapımına başladıktan 6 ay sonra çöken köprüde skandal ortaya çıktı.
Köprünün yaklaşık maliyetinin uygun olmadığı, yapım projesinin de, denetime tabi olmayan ihalesiz ve doğrudan teminle verildiği belirlendi.
Sözcü'de yer alan habere göre köprünün yaklaşık maliyeti Belediye tarafından 3 milyon 238 bin lira olarak belirlenirken sözleşme ise 3 milyon 440 liraya imzalandı. Sözleşmesi 29 Nisan 2020'de imzalanan köprüdeki maliyetin sözleşmeden 202 bin lira düşük gösterilmesi konusunda Belediye'nin, “Geçmiş dönem fiyatını göz önünde aldıkları” savunmasından bulunduğu bildirildi.
ORTA KISIMDA TAŞIYICI KOLON KONULMADI
Haziran'da yapımına başlanan Çalköy Köprüsü'nün sadece iki yakasına konulan ayaklar üzerine oturtulduğu, orta kısmında taşıyıcı kolonların olmaması nedeniyle dökülen betonun ağırlığına dayanamadığı için çöktüğü belirtilmişti.
Yapılmadan çöken k köprünün proje ve imalat hataları olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Demir, “Çalköy Köprüsü'nün yapımı ve projesinde hata olduğu belirlendi. Çöken köprüde olay sonrası incelemeler başlatıldı. Hem yapımında hem projede hata gözüküyor. Bu köprüyü müteahhit yapıyor dolayısı ile belediyemizin en ufak bir zararı yoktur” ifadelerini kulanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı