AKP'li belediyeye park dayanmıyor! Parkın bir kısmını satacak

AKP'li belediyeye park dayanmıyor. İstanbul'da AKP Çekmeköy Belediyesi ikinci kez parkın bir kısmını 6 katlı konut alanına çevirerek satacak.

GÜNDEM 17.06.2022, 12:05
11
AKP'li belediyeye park dayanmıyor! Parkın bir kısmını satacak
Deprem toplanma alanı olarak da planlanan park alanını, kapalı pazar alanına çeviren AKP’li Çekmeköy Belediyesi, bir başka park planını daha bozdu. Park olarak planlanan alanın bir bölümünü, satmak için park alanından ayıran Çekmeköy Belediyesi, hazırladığı planı onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne(İBB) sundu. İBB Meclisi, AKP Grubunun çoğunluk oyu ile AKP’li Belediyeden gelen planı kabul etti. CHP ve İyi Parti grupları park alanını küçülten plan değişikliğine ret oyu verdi.

İBB Meclisi, Çekmeköy Belediyesi’nin Alemdağ Mahallesi 611 adada bulunan ve imar planlarında park alanı olarak ayrılmış olan, yaklaşık 3 bin 400 metrekarelik arazi ile ilgili hazırlanan plan değişikliğini görüştü. AKP’li Çekmeköy Belediyesi, söz konusu park alanının 500 metrekarelik kısmının, park alanından çıkartılarak, 6 katlı konut alanına alınmasını teklif etti.

Çekmeköy Belediyesi’nin istediği imar değişikliği teklifini İBB Meclisi’ne sunan, İBB Planlama Müdürlüğü, kendi değerlendirmesini de teklife ekledi. İBB Planlama Müdürlüğü yaptığı değerlendirmede özetle şunları belirtti:

İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu, İBB Planlama Müdürlüğü’nün değerlendirmesini dikkate almadan, AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nden gelen plan değişikliği teklifini, geldiği şekliyle aynen kabul etti. İBB Meclisinde bulunan CHP ve İyi Parti grupları söz konusu teklife ret oyu verdi.

Çekmeköy Belediyesi geçtiğimiz günlerde Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan park alanını büyük bir kısmını, kapalı Pazar alanı olarak düzenlemek için çalışma başlatmış, çevre halkı konuya çeşitli protestolarla tepki göstermişti. Çevre halkı, söz konusu parkın aynı zamanda deprem toplanma alanı olduğu, parkın bitişiğinde kapalı Pazar yeri bulunduğunu belirterek, parkın park olarak korunmasını istemişti. Söz konusu park İBB tarafından geçtiğimiz yıllarda park olarak düzenlenmişti.
“Teklif plan değişikliği ile yaklaşık 500 metrekare büyüklüğündeki, ‘Park ve Dinlenme Alanı’nın iptal edilerek 6 kat yapılanmalı ‘Konut Alanı’ olarak düzenlendiği, yaklaşık 450 metrekare büyüklüğünde emsale konu ilave inşaat alanı getirildiği, tescil harici bir kısım alanın satışa konu edildiği, iptal edilen park alanına eşdeğer alanların ayrılmadığı, teklifin nüfus, yapı ve trafik yoğunluğunu arttırıcı, donatı dengesini bozucu nitelikte olduğu, çevre parseller için emsal teşkil edici nitelik taşıdığı, 1/5000 ölçekli nazım imar planı kararlarına ve mekansal planlar yapım yönetmeliğinin ilgili hükümlerine aykırılık teşkil ettiği görülmektedir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı