Son Dakika

AKP'li emekli vekiller hayal kırıklığına uğradı! Geçinemiyoruz demişlerdi

AKP'li emekli vekiller yaklaşık 16 bin lira olan maaşlarının yetmediğini açıklayarak düzenleme istemişlerdi. Ancak bu talep CHP tarafından kabul görmedi.

EKONOMİ 23.01.2022, 11:10
9
AKP'li emekli vekiller hayal kırıklığına uğradı! Geçinemiyoruz demişlerdi
AKP'li emekli vekiller yaklaşık 16 bin lira olan maaşlarının yetmediğini açıklayarak düzenleme istemişlerdi. AKP'li vekiller emekli milletvekillerinin maaş artışlarının, cumhurbaşkanı maaşı yerine, memur maaşına endekslenmesi için haftalardır çalışma yürütmüştü. Ancak AKP'li vekillerin yaptığı bu çalışma sonuçsuz kaldı.
Emekli vekiller için yapılacak düzenlemeyi AKP'li vekiller "tek başına getirirsek istismar edilir" endişesiyle muhalefetin desteğini aradığı düzenlemede son şans geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulu’nda ele alınan memur maaş artışlarının da olduğu teklifin görüşmeleriydi. Önerge ile teklife eklenmek istenen düzenlemede birçok kez CHP’nin kapısı çalındı.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre salı günü görüşmeleri biten teklifin oyları bir umut sonraki güne bırakıldı. Ancak CHP, “2500 lira emekli maaşı alan varken bunu izah edemeyiz” diyerek destek vermeyeceğini açıkladı. Böylece emekli milletvekillerinin beklentisi rafa kalktı.
AKP'li vekillerin yaptığı düzenleme Meclis'ten geçseydi emekli vekillerin yaklaşık 16 bin lira olan maaşı 20 bin liraya ulaşacaktı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı