Son Dakika

AKP'li eski bakan Hüseyin Çelik: Erdoğan, Aynur Doğan’a iltifat etti

AKP'li eski bakan Hüseyin Çelik, Aynur Doğan’a yönelik eleştirileri kınarken "Cumhurbaşkanı bir hayli duygulanmış ve Aynur’un performansını takdir etmişti" dedi.

GÜNDEM 18.05.2022, 12:55
8
AKP'li eski bakan Hüseyin Çelik: Erdoğan, Aynur Doğan’a iltifat etti
AKP hükümetlerinde Kültür ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi görevler üstlenen Hüseyin Çelik, "bizim mahalle" diye nitelediği kesimin sanatçı Aynur Doğan’a yönelik tavrını kınadı.
Uluslararası Dünya Müzik Fuarı-Womex, 2021 sanatçı ödülünü alan Aynur Doğan’ın 20 ve 25 Mayıs’ta Kocaeli’nin Derince ilçesindeki Derince Açık Hava Sahnesi’ndeki konseri belediye tarafından iptal edilmişti. Aynur Doğan’ın konserinin iptal edilmesinin ardından iktidara yakın bazı kesimler “Kürt müzisyenin PKK’ya yakın olduğuna” dair açıklamalarda bulundular.
Çelik, gelişmelerin ardından bugün Twitter hesabından Aynur Doğan ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Çelik’in mesajları şöyle:

"Dolmabahçe Buluşmaları” kapsamında, 20 Şubat 2010’da davet ettiğimiz ses sanatçıları arasında Aynur Doğan da vardı. O gün isimleri PKK ile birlikte anılan sanatçıları davet etmemiştik. Sayın Cumhurbaşkanı toplantıda bütün sanatçılara olduğu gibi Doğan’a da iltifat etti.
2010 yılında İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olması hasebiyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen konserde Aynur Doğan, Kürtçe “Ahmedo Roni” şarkısını söyleyince hazır bulunan Sayın Cumhurbaşkanı bir hayli duygulanmış ve Aynur’un performansını takdir etmişti.
Derince Belediyesi’nin Aynur Doğan’a reva gördüğü muameleyi ve ardından bizim mahallenin Aynur Doğan’ı linç girişimlerini çok yanlış buluyor ve kınıyorum. Birileri beğenir, birileri beğenmez ama Aynur Doğan bu toprakların bir çığlığıdır.
Karadeniz Türküsü “Ahmedum” ile “Ahmedo Roni” yi birlikte dinlemeyi deneyelim. İkisinin de bizim ağıtlarımız olduğunu hissederiz. Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşırlar. Musiki gönlün dilidir, lütfen bunun üzerinden de kavga edilmesin.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı