Son Dakika

AKP'li Hüseyin Çelik'ten Erdoğan'ı kızdıracak sözler! Paranoyak

AK Partili, Eski Bakan Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak ifadeler kullandı. Çelik, dış güçler paranoyası olduğu söyledi. Çelik, "50+1 Bahçeli'nin Erdoğan'a tuzağıydı." dedi. 

GÜNDEM 25.11.2021, 10:10
23
AKP'li Hüseyin Çelik'ten Erdoğan'ı kızdıracak sözler! Paranoyak
Eski Kültür ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı. Cumhubaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hata yaptık" dediği 50+1 hakkındaki tartışmalara ilişkin konuşan Çelik, "50+1 Bahçeli'nin Erdoğan'a tuzağıydı." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kötü giden ekonomiyi dış güçlere bağlamasını değerlendiren Çelik, "Ülkede ekonomi kötüyse gidip Merkel, Biden'e mi çatacağız?" diyerek, "Dış güçler paranoyasını siyasete girdiğim günden beri reddeden birisiyim. Başımıza taş düşse dış güçlere havale edip, kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Bir ülkede demokrasi ve can güvenliği yoksa kimse yatırım yapmaz. Kırılgan durumda olduğunuz zaman birileri sizinle oynar. Düşmanımız var evet. Diplomaside her şey menfaatlere dayanır." diye konuştu.
Türk lirasının dolar karşısındaki eriyişi devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanılan kur krizini "Ekonomik Kurtuluş Savaşı" diye değerlendirdi. Çelik, Erdoğan'ın kur açıklamasına, "Paranız yüzde 50'nin altına gelmişse pul olmuştur. Buna Kurtuluş Savaşı diyenlerin kendi fikir özgürlüğü. Değil diyenler de vatan haini değil. Başarmak isteyen yol bulur. İstemeyen mazeret arar." açıklamasında bulundu.

"Her iktidar muhalefete düştüğünde sorgulanacaktır" diyen Çelik, "Tayyip Bey'in iyi siyasetçi olduğu tartışmasız. Ama bir peygamber öngörüsü yok. Neticede hayatında artılar eksiler var. Yenikapı ruhu ne kadar güzeldi. Şimdi gel gelelim Bahçeli racon kesiyor. Bunu doğru bulmuyorum." diye konuştu.

"CHP bir şeyi doğru yapıyorsa yanlış denilmez" diyen Çelik, "AK Parti'nin de helalleşmeye kalkışması gerek." dedi.

Çelik, AK Parti'nin kuruluş sürecinde yaşadığı zor dönemlere de değinerek "Biz AK Parti'yi kurarken ötekiydik. Asker medya ve yargı bize yapılmayacak şeyleri yapıyordu. Bizim şimdi öteki gibi bir derdimiz yok. Ama ötekileştirmeye devam ediyoruz. Önceden mağluptuk şu an galibiz. Eskiden dinci tabire kızıyordum şimdi bu tabire inanıyorum. Din üzerinden siyaset yaparsanız dine zarar verirsiniz. AK Parti'nin milletin partisi olmaya devam etmesi gerek." dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı