AKP'li Kabaktepe'den seçim tarihi: 7-14-21 hangisi olur bilmiyoruz

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den seçim tarihi ve güvenliği konusunda dikkat çeken açıklama geldi. Seçimin erken yapılacağını belirten Kabaktepe, "7-14-21 Mayıs olur, bilmiyoruz" dedi.

SİYASET 13.01.2023, 19:20
AKP'li Kabaktepe'den seçim tarihi: 7-14-21 hangisi olur bilmiyoruz
AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda seçim hazırlıkları kapsamında "İrade Sende Sandık Güvende" programının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, seçim tarihi ve güvenliği konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'da sandık buluşmalarını başlatacaklarını söyleyen Kabaktepe, seçim tarihiyle ilgili soruyu yanıtladı. Kabaktepe, "Benim de edindiğim izlenim mayıs ayıdır. Daha önce Cumhurbaşkanımızın, genel başkan yardımcımızın ve parti sözcümüzün de bu konuda açıklaması oldu, mayıs ayında olacak gibi. Tabi, "7-14-21 Mayıs" tarihleri var ama hangisi olur, bilmiyoruz. Haziran ayında malumunuz okullar, üniversite sınavları dolayısıyla sıkışıklık olabiliyor" dedi.

Sandık güvenliği ile ilgili de konuşan Kabaktepe, "Biz sloganımızda da sandığı özellikle kullanıyoruz, oy güvende demiyoruz, sandık güvende diyoruz. Oy partinizin oyudur, sandık Türkiye'nin demokrasisine vurgu yapar. Dolayısıyla bizim tüm siyasi partiler olarak sandığın güvenliğini vurgulamamız gerekir. Sandıkta milletimiz iradesi hangi partiye yansıdıysa, bizlerin görevi yansıdığı şekliyle güvende tutmak ve mazbatalara geçirmektir. Vatandaşımız hangi partiye oy atarsa atsın, o sandığa yansıyan iradeyle sandığın güvende tutulması, manipüle edilmemesi lazım. Tüm siyasi partilerimize de bundan önce de açıklama yaptık, "Sandıkla ilgili manipülatif şeyler olacakmış gibi bugünden hareket ederek, bugün yapacağınız manipülasyonlara, başkası yapacak zeminini hazırlamayın. Vatandaş hangi partiye oy verirse o şekilde sahip çıkacağınızı deklare edin" dedik" şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı