AKP'li kurmaylardan zamlı fiyat açıklaması: KDV'ye düzenleme geliyor

AK Partili ekonomi kurmayları marketlerdeki zamlı fiyatlara karşı açıklama geldi. Kaynakların aktardığına göre KDV'ye düzenleme geliyor.

EKONOMİ 09.01.2022, 12:05
25
AKP'li kurmaylardan zamlı fiyat açıklaması: KDV'ye düzenleme geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde “KDV’de devrim geliyor. Piyasa, yaptığımızı görünce şok olacak” açıklaması ile bu konuda bir reform yapacakları mesajını vermesinin ardından AK Partili kurmaylardan zamlı market fiyatlarına ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi.
AK Parti ekonomi kurmayları; hâlen mal teslimi ve hizmet ifalarında uygulanan yüzde 18, yüzde 8 ve yüzde 1’lik KDV oranlarının sadeleştirilerek tek orana düşürülmesi formülü üzerinde durulduğunu açıkladı.
Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; bu durumda perakende satışlar için üç farklı oran yerine tek oran, toptan satışlarda da farklı oranlar yerine tek KDV uygulanabileceğini dile getiren AK Parti kaynakları “Burada sadeleştirmeye gidilmesi ile bazı beyannameler de birleştirilmiş olacak. Yüzde 18 olan üst sınırın düşürülmesi de gündeme gelebilir. Bazı kalemlerde KDV’nin tamamen kaldırılması söz konusu olacaktır” dedi.
AK Parti’nin ekonomi kurmayları, vatandaşın temel gıda ve ihtiyaçlarından kesilen KDV’nin kaldırılmasının hayata geçmesi ile bazı ürünlerin fiyatlarına, bu adımın indirim olarak yansıyacağına dikkat çekti. Hangi ürünlerde KDV’nin kaldırılacağı veya istisna kapsamına alınacağı konusunda Maliye Bakanlığının etki analizi çalışması devam ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı