AKP’li Şamil Tayyar’da artık patladı: Acil çare bulunsun

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına gelen zamlar AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar’ı da bezdirdi. Tayyar sosyal medya paylaşımında bu duruma acil çözüm bulunmasını istedi.

GÜNDEM 01.09.2022, 19:20
2
AKP’li Şamil Tayyar’da artık patladı: Acil çare bulunsun
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) dün Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam geldiğini duyurmuştu. EPDK tarafından yapılan duyuruyla 1 eylülden yani bugünden geçerli olmak üzere elektrik tarifelerinde mesken ve tarımsal faaliyetler abone grupları için yüzde 20, kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer aboneler grubu için yüzde 30, sanayi abone grubu için yüzde 50 artış yapıldı. BOTAŞ tarafında ise Doğalgaz fiyatlarına konut tarifesinde ortalama yüzde 20,4, KOBİ'lerde yüzde 47,6, sanayi tarifesinde yüzde 50,8 ve elektrik üretim amaçlı tarifede yüzde 49,5 zam yapıldığı bildirdi.
Bu gelen zamlarla vatandaş kış aylarını erken düşünmeye başlarken AKP iktidarından da çatlak sesler gelmeye başladı.
AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, dün gece saatlerinde doğalgaz ve elektriğe yapılan zamma ilişkin "Doğalgaz/elektrik zammının sebepleri izah edilebilir" dedi. Öte yandan Tayyar, enflasyona ivedilikle yani acilen çare bulunması çağrısında bulundu.
Tayyar paylaşımında şunlar söyledi:
"Doğalgaz/elektrik zammının sebepleri izah edilebilir. Tüm dünyada enerji talebi ve maliyeti hızla yükseliyor. Ama geniş kitleler sebebi değil sonucuyla ilgilenir. Bu karar, sadece konutları değil sanayiyi de vurur. Nihayetinde zam/enflasyon demek. İvedi çare!"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı