AKP’li Selvi’yi sevindiren seçim anketi! Kendisi de sonuca inanamadı

Abdulkadir Selvi Hürriyet’teki köşesinde Optimar’ın son seçim anketini paylaştı. Selvi AK Parti iktidarından halkın mutsuz olduğunu itiraf ederken suçu niye muhalefete atmayı başardı.

GÜNDEM 11.05.2022, 11:05
3
AKP’li Selvi’yi sevindiren seçim anketi! Kendisi de sonuca inanamadı
AK Parti iktidarına yakın olan gazeteci Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma’nın son seçim anketini köşesine paylaşarak vatandaşın yüzde 72’si ekonomi ve işsizlikten şikayetçiyken çıkan sonuçlara şaşırdığını ortaya koydu.

Abdulkadir Selvi köşesinde ekonomi ve işsizliğin yüzde 72.9 olduğunu itiraf ederken AK Parti’yi eleştirmek yerine böyle bir ortamda Optimar’ın anketine göre muhalefetin oylarının neden artmadığını sorguladı. Bugünkü yazısının bir bölümüne “Anketler ne diyor” başlığını atan Selvi “Optimar’ın mart ayı araştırmasına göre ekonomi ve işsizliğin yüzde 72.9 olduğu bir dönemde muhalefetin oyları neden bir türlü beklenen sıçramayı yapamadı?” ifadelerini kullandı.
Selvi ekonomide ve işsizlikte ciddi problemler olduğunu bu sözlerle itiraf ederken yine bu sorunları AKP’nin çözebileceğini öne sürdü.
Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yine Optimar’ın anketine göre ‘Bu sorunu sizce hangi parti çözer?’ diye sorulduğunda ankete katılanların sadece yüzde 23.8’i ‘ CHP’ yanıtını veriyor. Oysa CHP’nin oy oranı yüzde 25-26 bandında seyretmiyor mu? Demek ki CHP seçmeninin bir bölümü dahi ekonomiyle, işsizlikle, hayat pahalılığıyla ilgili sorunları CHP’nin çözeceğine inanmıyor. Zaten CHP çözer diyenlerin oranı yüzde 23.8’de kalıyor. Bunların önemli bir bölümünün partiye bağlılık nedeniyle bu yanıtı verdiği kuşkusuz. CHP ve İYİ Parti dahil olmak üzere 6’lı masanın tamamını topladığımızda ise yüzde 34.1’e ulaşıyor.
Yaşanan sıkıntılara rağmen halkımızın büyük çoğunluğu çözümü yine AK Parti’de görüyor. Ankete katılanların yüzde 33’ü ‘Bu sorunu AK Parti’ çözer diyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı