Son Dakika

AKP’li Şen de seçim anketlerdeki gerçeği gördü: Oy oranı itirafı geldi

AKP’nin oy oranıyla ilgili Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’den oldukça dikkat çeken ifadeler geldi. Şen seçim anketlerinde neden AK Parti’nin oy oranlarının yükselmediğini açıkladı.

GÜNDEM 13.05.2022, 11:45
3
AKP’li Şen de seçim anketlerdeki gerçeği gördü: Oy oranı itirafı geldi
AKP’li Mustafa Şen gazeteci Abdulkadir Selvi’ye son seçim anketlerinin ışığında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şen AK Parti’nin oy oranının mevcut enflasyon yüzünden yükselmediğini itiraf etti.
Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde AK Parti hükümetine yakınlığıyla bilinen Metropoll Araştırma’nın son seçim anketindeki sonuçları analiz etti. Metropoll’ün gerçekleştirdiği seçim anketinde diğer seçim anketlerinin aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranında yükselme olduğu gözlemlendi. Bu duruma dikkat çeken Selvi yine de AK Parti’nin oy oranının yüzde 40’ın neden üzerine çıkamadığını da itiraf etti.
Abdulkadir Selvi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen’e seçim anketlerinde AKP’nin oy oranının neden yüzde 40’ın üzerine çıkamadığını sorduğunu belirtti. Selvi’nin yazısına göre Mustafa Şen de AKP’nin yüzde 40’ın üzerine çıkamadığını ifade ederken bunun sebebinin yüksek enflasyon olduğunu kabul etti.
Selvi köşesinde konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:
AK Parti’nin oyları yükseliyor ama yüzde 40’ın üzerine çıkmıyor. Bu durumu da gerçeklere parmak basmaktan çekinmeyen bir siyasetçi olduğu için Mustafa Şen’e sordum.
“Yüksek enflasyon yüzde 40’ın üzerine çıkmamızı engelliyor” dedi.
Küresel liderliği Erdoğan’ı yükseltirken, hayat pahalılığı paçalarından tutup aşağıya çekiyor.
Mustafa Şen de aynı noktaya işaret ediyor. AK Parti’nin 2023’ten önce yüksek enflasyon sorununu çözmesi lazım.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı