AKP'li üst düzey isim, Erdoğan'a bayrak açtı: AKP dahil herkesi vurur!

Canan Kaftancıoğlu'nun ceza alması sonrası gazeteci İsmail Saymaz, üst düzey bir AK Partili yönetici ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı.

GÜNDEM 14.05.2022, 09:45
5
AKP'li üst düzey isim, Erdoğan'a bayrak açtı: AKP dahil herkesi vurur!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu ceza alması sonrası bir AK Partili yönetici, gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu.  
İsmail Saymaz, Kaftancıoğlu kararı ile ilgili üst düzey bir AKP'li yönetici ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:
"Yargıtay öyle ayarlamış ki terör suçlarından kurtarıyor ancak cumhurbaşkanıyla ilgili geri adım atamıyor. Ama orada da yedi ay düşürüyor. Ortaya karışık bir denge yapmış. Hukuk böyle olmaz. Eğer suçluysa suçlu, değilse değildir. İçeride yatırmayacak ama bak mahkum ettim diyecekler. Adamlar siyaset yapmış. Bu tamamen siyasi karar. Doğru değil.
Bu davaların siyasi yönü var. Siyaseten arkeolojik kazı yapacak olursak bunun nerede duracağı, nasıl olacağı belli olmaz. Bu hoş bir şey değil. Siyaseten intikam duygusunu ve kutuplaşmayı daha da derinleştirir.
Dün Hilal Kaplan'ı millet yazmış, orada açık açık söylüyor, "Devlet seri katildir" diyor. O zaman adam, "10 sene önce bakın bunlar vardı" diyor haklı olarak. O da hoş değil.
İleride devran dönerse adam kalkar tersinden aynı hesabı senin üzerinden görür. Birisi böyle yaptığında senin hukuken savunacağın bir şey olmaz. "Zamanında siz de yaptınız ve savundunuz" derler. Haklılığınızı, meşruiyet zemininizi kaybedersiniz.
10-15 sene önceki paylaşıma bakılacak olursa sadece Kaftancıoğlu değil, çok sayıda kişinin paylaşımlarının dava konusu olması gerekir. AK Parti dahil herkesi vurur. İçinden çıkılmaz. Tuhaf bir hal alır. Kararın açıklandığı tarih de enteresan. İmamoğlu ile ilgili mevzuların pik yaptığı bir dönemde bu olunca CHP kendi içinde toparlandı, kenetlendi."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı