AKP'li vekiller rahatsız: Cumhur İttifakı'nın dağılacak tarih netleşti

Cumhur İttifakı'nın dağılacağına yönelik iddialar medyada gündem olmaya devam ediyor.

GÜNDEM 22.09.2021, 08:00
19
AKP'li vekiller rahatsız: Cumhur İttifakı'nın dağılacak tarih netleşti
AKP'nin ve MHP'nin birlikte sürdürdüğü Cumhur İttifakı'nın geleceği hakkındaki tartışmalar devam ediyor.
Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberinde AKP içinde MHP'den rahatsız olan milletvekillerinin olduğu belirtiliyor.
Seçim barajının yüzde 7'ye çekilmesi tartışmasının Cumhur İttifakı'nda çatırdamaya neden olduğu belitilen haberde "AKP ve MHP’nin seçim kanunu ile ilgili üzerinde çalıştığı düzenlemeler Cumhur İttifakı’nın akıbetinin ne olacağına dair yorumların siyasetin gündemi olmasına neden oldu.Seçimlere ittifakla girdiği takdirde baraj sorunu yaşamayacak olmasına rağmen MHP’nin isteğiyle seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi kararı Cumhur İttifakı’nın dağılacağı yönünde yorumların başlıca nedeni olarak öne çıkıyor. Seçim kanununda yapılacak diğer düzenlemelerin üzerinde de anlaşılmasının ardından ittifak içerisinde gelişmeler olabileceği beklentisi Ankara’nın siyasi iklimine hâkim olurken, AKP kulislerine ise bu yorumları boşa çıkaracak iddialar düştü" denildi.
Haberde AKP'li bir yetkiliyle yapılan görüşmeye dair "AKP’den yetkili bir isim, parti içerisinde MHP ile ittifaktan rahatsız olan grupların olduğunu belirterek, “Bu grupların haklı gerekçeleri yok değil. Ancak şu an için realiteye uygun bir alternatif de koyamıyorlar. AK Parti olarak bugünkü şartlarda MHP ile ittifaka mecburuz. MHP de bize mecbur.” dedi" ifadeler yer aldı.
Haberde Cumhur İtifakı'nın sona erme tarihi hakkında ise "AKP içerisinde Erdoğan sonrasına hazırlanan ve MHP ile ittifaka sıcak bakmayan grupların da hazırlığını 2023 sonrasına göre yaptığını belirten partili isim; “Erdoğan üzerindeki bazı tazyiklere rağmen MHP ile ittifakı sürdürmekte kararlı. Bu konuda partide en önemli destekçisi Binali Yıldırım. Tabi sonsuza kadar bir ittifakın sürmesi siyasetin doğasına aykırı. Ancak MHP ile yollarımız ancak 2023 sonrasında ayrılabilir.” dedi" denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı