AKP'li Zengin'den randevu çıkışı: Hayır demek için formül arıyorlar

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, anayasa değişikliği teklifiyle ilgili randevu taleplerini reddeden muhalefet partilerini eleştirdi. Zengin, "Hayır demek için formül arıyorlar" dedi.

SİYASET 10.01.2023, 21:25
1
AKP'li Zengin'den randevu çıkışı: Hayır demek için formül arıyorlar
AKP Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bugün Parlamento Muhabirleri Derneği’ni (PMD) ziyaret etti ve gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
AKP’li Zengin, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifiyle ilgili muhalefetin kendilerine randevu vermediğini belirterek şunları söyledi:
“3 siyasi parti, açıklama da yaptılar, randevu vermediler. Bu randevu vermeme siyasi etiğe de uygun değil, olayın ağırlığı ile de örtüşmüyor. Bu başörtüsü meselesinin diğer meselelerden farklı yeri var. En önemli maddelerden bir tanesi bu, iki madde zaten. 40 yıldır devam eden bir problemden bahsediyoruz. Bununla alakalı hiç kimsenin itirazı yok, herkesin hemfikir olduğu bir mesele. Bunun böyle bir teraziye konarak; anlık gelişen siyasi mesele karşısında bir tarafta o meseleler, diğer tarafta bu mesele bir teraziye konarak kanaat ortaya konmasını üzüntü verici buluyorum. Bu, siyasetin malzemesi değil. Başörtüsü, siyasi malzeme değil bizim için, hayati bir mesele. Bu konuya yaklaşımın böyle değerlendiriliyor olması başlı başına zaten önemli bir şey, yaklaşım farklılığı. Bir araya geliriz, yarın komisyonda olanlar da konuşulabilirdi. Ama biliyorsunuz, HDP Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karardan dolayı, CHP ve İYİ Parti de yarın komisyonda görüşülecek olan mesele yüzünden kabul etmediklerini ifade ettiler. Onlar açısından üzüntü vericidir.
Bu olan bitenlerden sonra ‘Hayır’ demek için kendilerine bir zemin, gerekçe mi arıyorlar diye de düşünüyorum. Kendi başlattığınız sürece sahip çıkarsınız ve kavgalarınızı ayırırsınız, burada farklı bir mesele var. Siz kendiniz buraya getirmişsiniz, bu meseleyi zemininde tartışırsınız, mücadeleyi Karma Komisyon’da yaparsınız ama anayasa ile alakalı kendinizin kanunla yola çıktığınız konuda da orada durmaya devam edersiniz. ‘Hayır’ demek için bir formül mü arıyorlar diye düşünmeme sebebiyet verdi."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı