"AKP'liler meclis çoğunluğunu kaybedeceğiz diyorlar"

AKP'li eski isim Ünal, "AKP'liler meclis çoğunluğunu kaybedeceğiz diyorlar" dedi.

GÜNDEM 25.09.2022, 08:15
26. Dönem AKP Konya Milletvekili Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ömer Ünal tv42'de gerçekleşen Sümen Altı programında dikkat çeken iddialarda bulundu. Gazeteci Mücahit Enes Turbil’in sorularını yanıtlayan Ünal, "2018’daki seçimlerle beraber sistem uygulamaya girdi dedim ki eyvah! Hali hazırda vekil olan bazı arkadaşlar da bu görüşte." olduğunu belirtti. 
"Cumhurbaşkanına çok fazla toz kondurmuyorlar ama AKP'li vekiller AKP’yi eleştirebiliyorlar" diyen Ünal, "Bunu net bir şekilde söyleyen arkadaşlar da var kapalı kapılar ardında. Hatta şunu bile söylüyorlar; muhtemelen yapılacak ilk seçimlerde AKP meclis çoğunluğunu kaybedecek diyorlar. " açıklamasında bulundu.

Ünal'ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle;

"Tabi ki buraya gelmesine üzüldüğümü ifade etmem gerekiyor. Ne zaman bunu gördüğümüde söyleyeyim, ne zaman ki 2018 yılında seçim oldu 2018’deki seçimlerle beraber sistem uygulamaya girdi dedim ki eyvah! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi maalesef yapboz tahtası! Burada söylemekte sakınca yok tabi biz mecliste görev yapmış birisi olarak şuan aktif veya görevini tamamlamış Milletvekili geçmiş dönemde milletvekilliği yapmış insanlarla nihayetinde görüşüyoruz, arkadaşlığımız devam ediyor. Bunlarla da oturup her türlü konuyu konuşabiliyoruz. Yeri geliyor AKP'yi bizden daha iyi eleştirebiliyorlar. AKP’nin yönetimini daha ağır eleştiriyorlar.
Sayın Cumhurbaşkanına çok fazla toz kondurmuyorlar ama AKP'li vekiller AKP’yi eleştirebiliyorlar. Bunu net bir şekilde söyleyen arkadaşlar da var kapalı kapılar ardında. Hatta şunu bile söylüyorlar; muhtemelen yapılacak ilk seçimlerde AKP meclis çoğunluğunu kaybedecek diyorlar. Bunu bir AKP'li vekilin söylemesi ne kadar acı demi ama bunu bile söyleyebiliyorlar."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı